Babka szerokolistna występuje na terenach europejskich i w Azji Północnej i Środkowej. Zbieramy ją od maja do września. Zioło nazywane jest także babką pospolitą, zwyczajną, szeroką, wielką, a...
Jemioła to zielony kulisty, pasożytniczy krzew, który rośnie na konarach i pniach drzew. Klasycznie kojarzy się z wieszaną pod sufitem ozdobą świąteczną, pod którą trzeba się pocałować, natomiast...
Herbatkę fachową mogą popijać dorośli i dzieci poprzez długi czas, a nawet całe życie. W jej skład wchodzą pomiędzy innymi specjalnie dopasowane pąki kwiatu dziewanny. Typowy aromat kojącego...
Kocanka występuje na terenie większości krajów Europy, a także na Syberii. W Polsce możemy spotkać ją na wydmach, nieużytkach, czasami także w lasach. Lubi glebę piaszczystą i suchą. Kwitnie od...
Herbatka EcoBlik Hetmańska to niezwykła kompilacja. Swój nieprzeciętny aromat zawdzięcza ona połączeniu lebiodki i majeranku. Obecność zaś babki lancetowatej oraz ślazu – równocześnie liści, jak i...
Przytulia to roślina o bardzo atrakcyjnej historii. Choć już od dawna zielarze stosowali ją na najróżniejsze dolegliwości. Przytulia występuje praktycznie na całej powierzchni Europy i w Zachodniej...
Herbatka EcoBlik Dworska to niezwykłe połączenie bogactwa przywrotnika, krwawnika, jasnoty białej z babką szerokolistną i słonecznym nagietkiem. Taka delikatna, ożywiająca herbatka bez wątpienia...
Herbatka EcoBlik Magnacka to kojąca w smaku mieszanka pięciu ziół. Bogaty aromat wyrazistego dziurawca, orzeźwiającej melisy i delikatnego rumianku nie tylko wprowadza w idealny nastrój, lecz także...
Herbatka EcoBlik Ambrozja to pachnąca letnim słońcem herbatka, doskonały sposób na dokuczliwe zimno. Przyjemnie rozgrzewająca, subtelnie łączy w sobie delikatność macierzanki i rumianku oraz...
Herbatka EcoBlik Królewska to intensywna zarówno w smaku, jak i aromacie kombinacja specjalnie dopasowanych ziół. Zawarte w niej kwiaty nagietka i krwawnika dodatkowo wprowadzają nieco słodkawe...
Herbatka Ziemiańska cechuje się niezwykle subtelnym smakiem. Jest to kombinacja młodych listków poziomki, jeżyny i czarnej porzeczki, a także dostatek aromatu kwiatu głogu i czerwonych owoców...
Wierzbownica drobnokwiatowa to zioło z typu Epilobium. Jej parametry lecznicze są dobrze znane w Europie i Azji, gdzie zwykle występuje. Podobnie jak inne rośliny z grupy Epilobium, używane są z...
Kurdybanek bluszczyk to zioło szeroko znane w Europie. Występuje na większości jej terenów, a w Polsce klasyfikuje się go jako roślinę pospolitą, rosnącą z reguły w lasach i na przydrożach....
Pai Mu Tan to jedna z najistotniej klasycznych oraz najlepszych białych herbat. Pochodzi z Fujianu, południowo-wschodniej prowincji Chin. Pai Mu Tan stanowi mieszankę młodych listków, a także...
Kozłek lekarski rośnie w Europie, Azji, Ameryce Północnej. W Polsce jest bardzo lubiany, występuje pospolicie, lecz może być także uprawiany. Na ogół możemy go spotkać na terenach wilgotnych, w...
Przetacznik leśny, zwany przetacznikiem lekarskim, jest zielem pomocnym w leczeniu wielu dolegliwości, za co jest doceniany od wielu lat. Używany był w formie okładów, które zmniejsza trądzik i...
Babka szerokolistna występuje na terenach europejskich, a także w Azji Północnej i Środkowej. Zbieramy ją od maja do września. Zioło nazywane jest też babką pospolitą, zwyczajną, szeroką, wielką i...
Czystek naturalny jest genialny do popijania zamiast zwykłej herbaty. Gromadzi naturalnie występujące przeciwutleniacze. Pomaga chronić komórki i tkanki przed utlenianiem. 100 g.
Przywrotnik to roślina występująca na terenie Europy, na ogół w zaroślach, na mokrych łąkach czy podmokłych obrzeżach lasów. Kwitnie od maja do czerwca, a w celach leczniczych wykorzystuje się jej...
Bez czarny to szeroko rozprzestrzeniona w Europie oraz w Polsce roślina. Jest popularną rośliną wykorzystywaną w celach leczniczych od wieków. W medycynie ludowej bez czarny stosowany był do...
Głóg to krzew osiągający wysokość 2 metrów, który w maju i czerwcu zniewala wyglądem i zapachem swych białych, czerwonych i bladoróżowych kwiatów. Głóg w medycynie ludowej, a także każdego...
Mięta pieprzowa olśniewa swym swieżym smakiem i aromatem. Ma szczególnie obszerne użycie spożywcze. Miętę stosuje się jako przyprawę do sałatek, serów, potraw mięsnych czy zup. Polecamy...
Dziurawiec zwyczajny to roślina szeroko rozpowszechniona na świecie. Występuje naturalnie na terenach północnoafrykańskich, zachodnioazjatyckich, południowoamerykańskich, a także europejskich. W...
Rumianek kwitnie od maja do jesieni, niekiedy choćby dwa razy w roku. To roślina światłolubna i wymagająca. Idealny zamiennik herbaty. Ma specyficzny, błogi smak. Rumianek pospolity wspomaga i...