Babka szerokolistna występuje na terenach europejskich, a także w Azji Północnej i Środkowej. Zbieramy ją od maja do września. Zioło nazywane jest w dodatku babką pospolitą, zwyczajną, szeroką,...
Jemioła to zielony kulisty, pasożytniczy krzew, który rośnie na konarach i pniach drzew. Konwencjonalnie kojarzy się z wieszaną pod sufitem ozdobą świąteczną, pod którą trzeba się pocałować,...
Herbatkę fachową mogą popijać dorośli i dzieci przez długi czas, a choćby całe życie. W jej skład wchodzą między innymi specjalnie dobrane pąki kwiatu dziewanny. Specyficzny aromat kojącego...
Kocanka występuje na terenie większości krajów Europy oraz na Syberii. W Polsce możemy spotkać ją na wydmach, nieużytkach, czasami w dodatku w lasach. Lubi glebę piaszczystą i suchą. Kwitnie od...
Herbatka EcoBlik Hetmańska to niezwykła kombinacja. Swój znakomity aromat zawdzięcza ona połączeniu lebiodki i majeranku. Występowanie zaś babki lancetowatej oraz ślazu – równocześnie liści, jak i...
Przytulia to roślina o nad wyraz atrakcyjnej historii. Choć już od dawna zielarze stosowali ją na rozmaite dolegliwości. Przytulia występuje praktycznie na całej powierzchni Europy oraz w...
Herbatka EcoBlik Dworska to niezwykłe połączenie bogactwa przywrotnika, krwawnika, jasnoty białej z babką szerokolistną i słonecznym nagietkiem. Taka delikatna, ożywiająca herbatka z całą pewnością...
Herbatka EcoBlik Magnacka to kojąca w smaku mieszanka pięciu ziół. Bogaty aromat wyrazistego dziurawca, orzeźwiającej melisy i delikatnego rumianku nie tylko wprowadza w doskonały nastrój, lecz...
Herbatka EcoBlik Ambrozja to pachnąca letnim słońcem herbatka, idealny sposób na dokuczliwe zimno. Przyjemnie rozgrzewająca, subtelnie łączy w sobie delikatność macierzanki i rumianku i wyrazisty...
Herbatka EcoBlik Królewska to intensywna równocześnie w smaku, jak i aromacie kombinacja specjalnie dostosowanych ziół. Zawarte w niej kwiaty nagietka i krwawnika na dodatek wprowadzają nieco...
Herbatka Ziemiańska charakteryzuje się niezwykle subtelnym smakiem. Jest to kompilacja młodych listków poziomki, jeżyny i czarnej porzeczki, a także bogactwo aromatu kwiatu głogu i czerwonych...
Wierzbownica drobnokwiatowa to zioło z rodzaju Epilobium. Jej parametry lecznicze są należycie znane w Europie i Azji, gdzie typowo występuje. Podobnie jak inne rośliny z grupy Epilobium,...
Kurdybanek bluszczyk to zioło szeroko znane w Europie. Występuje na większości jej terenów, a w Polsce klasyfikuje się go jako roślinę pospolitą, rosnącą z zasady w lasach i na przydrożach....
Pai Mu Tan to jedna z najmocniej klasycznych oraz najkorzystniejszych białych herbat. Pochodzi z Fujianu, południowo-wschodniej prowincji Chin. Pai Mu Tan stanowi mieszankę młodych listków, a także...
Kozłek lekarski rośnie w Europie, Azji, Ameryce Północnej. W Polsce jest szczególnie popularny, występuje pospolicie, ale może być także uprawiany. Przeważnie możemy go spotkać na terenach...
Przetacznik leśny, zwany przetacznikiem lekarskim, jest zielem pomocnym w leczeniu wielu dolegliwości, za co jest doceniany od wielu lat. Stosowany był w formie okładów, które ogranicza trądzik i...
Babka szerokolistna występuje na terenach europejskich oraz w Azji Północnej i Środkowej. Zbieramy ją od maja do września. Zioło nazywane jest jeszcze babką pospolitą, zwyczajną, szeroką, wielką i...
Czystek ekologiczny jest wyśmienity do popijania zamiast zwykłej herbaty. Mieści naturalnie występujące przeciwutleniacze. Pomaga chronić komórki i tkanki przed utlenianiem. 100 g.
Przywrotnik to roślina występująca na terenie Europy, typowo w zaroślach, na mokrych łąkach czy podmokłych obrzeżach lasów. Kwitnie od maja do czerwca, a w celach leczniczych wykorzystuje się jej...
Bez czarny to szeroko rozprzestrzeniona w Europie, a także w Polsce roślina. Jest popularną rośliną używaną w celach leczniczych od wieków. W medycynie ludowej bez czarny wykorzystywany był do...
Głóg to krzew osiągający wysokość 2 metrów, który w maju i czerwcu zniewala wyglądem oraz zapachem swych białych, czerwonych i bladoróżowych kwiatów. Głóg w medycynie ludowej i każdego miłośnika...
Mięta pieprzowa zniewala swoim swieżym smakiem i aromatem. Ma niezwykle wielkie zastosowanie spożywcze. Miętę stosuje się jako przyprawę do sałatek, serów, potraw mięsnych czy zup. Polecamy...
Dziurawiec zwyczajny to roślina szeroko rozpowszechniona na świecie. Występuje naturalnie na terenach północnoafrykańskich, zachodnioazjatyckich, południowoamerykańskich, a także europejskich. W...
Rumianek kwitnie od maja do jesieni, niekiedy nawet dwa razy w roku. To roślina światłolubna i wymagająca. Wyśmienity zamiennik herbaty. Ma specyficzny, przyjemny smak. Rumianek pospolity wspomaga...