Babka szerokolistna występuje na terenach europejskich, a także w Azji Północnej i Środkowej. Zbieramy ją od maja do września. Zioło nazywane jest także babką pospolitą, zwyczajną, szeroką, wielką,...
Jemioła to zielony kulisty, pasożytniczy krzew, który rośnie na konarach i pniach drzew. Konwencjonalnie kojarzy się z wieszaną pod sufitem ozdobą świąteczną, pod którą trzeba się pocałować,...
Herbatkę mistrzowską mogą popijać dorośli i dzieci przez długi czas, a choćby całe życie. W jej skład wchodzą pomiędzy innymi specjalnie dostosowane pąki kwiatu dziewanny. Specyficzny aromat...
Kocanka występuje na terenie większości krajów Europy, a także na Syberii. W Polsce możemy spotkać ją na wydmach, nieużytkach, czasami jeszcze w lasach. Lubi glebę piaszczystą i suchą. Kwitnie od...
Herbatka EcoBlik Hetmańska to niezwykła kompilacja. Swój perfekcyjny aromat zawdzięcza ona połączeniu lebiodki i majeranku. Występowanie zaś babki lancetowatej i ślazu – zarówno liści, jak i jego...
Przytulia to roślina o wyjątkowo interesującej historii. Choć już od dawna zielarze stosowali ją na zróżnicowane dolegliwości. Przytulia występuje praktycznie na całej powierzchni Europy, a także w...
Herbatka EcoBlik Dworska to niezwykłe połączenie bogactwa przywrotnika, krwawnika, jasnoty białej z babką szerokolistną oraz słonecznym nagietkiem. Taka delikatna, ożywiająca herbatka na pewno...
Herbatka EcoBlik Magnacka to kojąca w smaku mieszanka pięciu ziół. Bogaty aromat wyrazistego dziurawca, orzeźwiającej melisy i delikatnego rumianku nie tylko wprowadza w genialny nastrój, ale także...
Herbatka EcoBlik Ambrozja to pachnąca letnim słońcem herbatka, świetny sposób na dokuczliwe zimno. Przyjemnie rozgrzewająca, subtelnie łączy w sobie delikatność macierzanki i rumianku i wyrazisty...
Herbatka EcoBlik Królewska to intensywna zarówno w smaku, jak i aromacie kompilacja specjalnie dostosowanych ziół. Zawarte w niej kwiaty nagietka i krwawnika ponadto wprowadzają nieco słodkawe nuty...
Herbatka Ziemiańska znamionuje się nad wyraz subtelnym smakiem. Jest to kombinacja młodych listków poziomki, jeżyny i czarnej porzeczki oraz różnorodność aromatu kwiatu głogu i czerwonych owoców...
Wierzbownica drobnokwiatowa to zioło z rodzaju Epilobium. Jej cechy lecznicze są dobrze znane w Europie i Azji, gdzie zwykle występuje. Podobnie jak inne rośliny z grupy Epilobium, stosowane są...
Kurdybanek bluszczyk to zioło szeroko znane w Europie. Występuje na większości jej terenów, a w Polsce klasyfikuje się go jako roślinę pospolitą, rosnącą zwykle w lasach i na przydrożach....
Pai Mu Tan to jedna z najszczególniej konwencjonalnych, a także najkorzystniejszych białych herbat. Pochodzi z Fujianu, południowo-wschodniej prowincji Chin. Pai Mu Tan stanowi mieszankę młodych...
Kozłek lekarski rośnie w Europie, Azji, Ameryce Północnej. W Polsce jest niezwykle lubiany, występuje pospolicie, lecz może być także uprawiany. Z zasady możemy go spotkać na terenach wilgotnych, w...
Przetacznik leśny, zwany przetacznikiem lekarskim, jest zielem pomocnym w leczeniu wielu dolegliwości, za co jest doceniany od wielu lat. Stosowany był w formie okładów, które ogranicza trądzik i...
Babka szerokolistna występuje na terenach europejskich, a także w Azji Północnej i Środkowej. Zbieramy ją od maja do września. Zioło nazywane jest w dodatku babką pospolitą, zwyczajną, szeroką,...
Czystek ekologiczny jest znakomity do popijania zamiast zwykłej herbaty. Mieści naturalnie występujące przeciwutleniacze. Pomaga bronić komórki i tkanki przed utlenianiem. 100 g.
Przywrotnik to roślina występująca na terenie Europy, głównie w zaroślach, na mokrych łąkach czy podmokłych obrzeżach lasów. Kwitnie od maja do czerwca, a w celach leczniczych wykorzystuje się jej...
Bez czarny to szeroko rozprzestrzeniona w Europie oraz w Polsce roślina. Jest popularną rośliną wykorzystywaną w celach leczniczych od wieków. W medycynie ludowej bez czarny użytkowany był do...
Głóg to krzew osiągający wysokość 2 metrów, który w maju i czerwcu zniewala wyglądem oraz zapachem swych białych, czerwonych i bladoróżowych kwiatów. Głóg w medycynie ludowej i każdego miłośnika...
Tatarak rośnie nad brzegami jezior i stawów, a także wolno płynących rzek. Występuje w całej Europie, lecz także w Azji i Ameryce Północnej. Sprawdza się zwłaszcza przy dolegliwościach układu...
Mięta pieprzowa oszałamia swym swieżym smakiem i aromatem. Ma niezwykle duże wykorzystanie spożywcze. Miętę stosuje się jako przyprawę do sałatek, serów, potraw mięsnych czy zup. Polecamy...
Dziurawiec zwyczajny to roślina szeroko rozpowszechniona na świecie. Występuje naturalnie na terenach północnoafrykańskich, zachodnioazjatyckich, południowoamerykańskich, a także europejskich. W...