Dziurawiec zwyczajny to roślina szeroko rozpowszechniona na świecie. Występuje naturalnie na terenach północnoafrykańskich, zachodnioazjatyckich, południowoamerykańskich oraz europejskich. W Polsce...
Babka szerokolistna występuje na terenach europejskich i w Azji Północnej i Środkowej. Zbieramy ją od maja do września. Zioło nazywane jest ponadto babką pospolitą, zwyczajną, szeroką, wielką i...
Jemioła to zielony kulisty, pasożytniczy krzew, który rośnie na konarach i pniach drzew. Tradycyjnie kojarzy się z wieszaną pod sufitem ozdobą świąteczną, pod którą trzeba się pocałować, natomiast...
Herbatkę fachową mogą popijać dorośli i dzieci przez długi czas, a nawet całe życie. W jej skład wchodzą między innymi specjalnie przypasowane pąki kwiatu dziewanny. Typowy aromat kojącego...
Kocanka występuje na terenie większości krajów Europy, a także na Syberii. W Polsce możemy spotkać ją na wydmach, nieużytkach, czasami także w lasach. Lubi glebę piaszczystą i suchą. Kwitnie od...
Herbatka EcoBlik Hetmańska to niezwykła kombinacja. Swój wspaniały aromat zawdzięcza ona połączeniu lebiodki i majeranku. Występowanie zaś babki lancetowatej i ślazu – równocześnie liści, jak i...
Przytulia to roślina o bardzo ciekawej historii. Choć już od dawna zielarze stosowali ją na najróżniejsze dolegliwości. Przytulia występuje praktycznie na całej powierzchni Europy i w Zachodniej...
Herbatka EcoBlik Dworska to niezwykłe połączenie bogactwa przywrotnika, krwawnika, jasnoty białej z babką szerokolistną oraz słonecznym nagietkiem. Taka delikatna, ożywiająca herbatka niewątpliwie...
Herbatka Ziemiańska charakteryzuje się wyjątkowo subtelnym smakiem. Jest to kombinacja młodych listków poziomki, jeżyny i czarnej porzeczki, a także dostatek aromatu kwiatu głogu, a także...
Herbatka EcoBlik Magnacka to kojąca w smaku mieszanka pięciu ziół. Bogaty aromat wyrazistego dziurawca, orzeźwiającej melisy i delikatnego rumianku nie tylko wprowadza w znakomity nastrój, lecz...
Herbatka EcoBlik Ambrozja to pachnąca letnim słońcem herbatka, idealny sposób na dokuczliwe zimno. Przyjemnie rozgrzewająca, subtelnie łączy w sobie delikatność macierzanki i rumianku oraz...
Herbatka EcoBlik Królewska to intensywna zarówno w smaku, jak i aromacie kombinacja specjalnie dobranych ziół. Zawarte w niej kwiaty nagietka i krwawnika na dodatek wprowadzają nieco słodkawe nuty...
Wierzbownica drobnokwiatowa to zioło z typu Epilobium. Jej atrybuty lecznicze są prawidłowo znane w Europie i Azji, gdzie głównie występuje. Podobnie jak inne rośliny z grupy Epilobium,...
Głóg to krzew osiągający wysokość 2 metrów, który w maju i czerwcu zniewala wyglądem i zapachem swych białych, czerwonych i bladoróżowych kwiatów. Głóg w medycynie ludowej i każdego miłośnika...
Kurdybanek bluszczyk to zioło szeroko znane w Europie. Występuje na większości jej terenów, a w Polsce klasyfikuje się go jako roślinę pospolitą, rosnącą w głównej mierze w lasach i na przydrożach....
Pai Mu Tan to jedna z najszczególniej klasycznych, a także najlepszych białych herbat. Pochodzi z Fujianu, południowo-wschodniej prowincji Chin. Pai Mu Tan stanowi mieszankę młodych listków i...
Kozłek lekarski rośnie w Europie, Azji, Ameryce Północnej. W Polsce jest niezwykle lubiany, występuje pospolicie, ale może być także uprawiany. Głównie możemy go spotkać na terenach wilgotnych, w...
Przetacznik leśny, zwany przetacznikiem lekarskim, jest zielem pomocnym w leczeniu wielu dolegliwości, za co jest doceniany od wielu lat. Wykorzystywany był w formie okładów, które ogranicza...
Babka szerokolistna występuje na terenach europejskich, a także w Azji Północnej i Środkowej. Zbieramy ją od maja do września. Zioło nazywane jest ponadto babką pospolitą, zwyczajną, szeroką,...
Czystek ekologiczny jest genialny do popijania zamiast zwykłej herbaty. Mieści naturalnie występujące przeciwutleniacze. Pomaga bronić komórki i tkanki przed utlenianiem. 100 g.
Przywrotnik to roślina występująca na terenie Europy, na ogół w zaroślach, na mokrych łąkach czy podmokłych obrzeżach lasów. Kwitnie od maja do czerwca, a w celach leczniczych wykorzystuje się jej...
Bez czarny to szeroko rozprzestrzeniona w Europie oraz w Polsce roślina. Jest popularną rośliną stosowaną w celach leczniczych od wieków. W medycynie ludowej bez czarny użytkowany był do leczenia...
Mięta pieprzowa zachwyca swym swieżym smakiem i aromatem. Ma nad wyraz obszerne użycie spożywcze. Miętę stosuje się jako przyprawę do sałatek, serów, potraw mięsnych czy zup. Polecamy przygotowanie...
Dziurawiec zwyczajny to roślina szeroko rozpowszechniona na świecie. Występuje naturalnie na terenach północnoafrykańskich, zachodnioazjatyckich, południowoamerykańskich, a także europejskich. W...