Babka szerokolistna występuje na terenach europejskich i w Azji Północnej i Środkowej. Zbieramy ją od maja do września. Zioło nazywane jest również babką pospolitą, zwyczajną, szeroką, wielką i...
Jemioła to zielony kulisty, pasożytniczy krzew, który rośnie na konarach i pniach drzew. Klasycznie kojarzy się z wieszaną pod sufitem ozdobą świąteczną, pod którą trzeba się pocałować, natomiast...
Paulinia cupana zwana jest także ciernioplątem, guaraną lub osmętą. Występuje w całym dorzeczu Amazonki. Nazywa guarana pochodzi od napoju sporządzanego z jej nasion poprzez plamie Guarani. Jest to...
Herbatkę mistrzowską mogą popijać dorośli i dzieci poprzez długi czas, a choćby całe życie. W jej skład wchodzą między innymi specjalnie dopasowane pąki kwiatu dziewanny. Standardowy aromat...
Kocanka występuje na terenie większości krajów Europy, a także na Syberii. W Polsce możemy spotkać ją na wydmach, nieużytkach, czasami również w lasach. Lubi glebę piaszczystą i suchą. Kwitnie od...
Herbatka EcoBlik Hetmańska to niezwykła kompilacja. Swój świetny aromat zawdzięcza ona połączeniu lebiodki i majeranku. Obecność zaś babki lancetowatej oraz ślazu – jednocześnie liści, jak i jego...
Przytulia to roślina o bardzo atrakcyjnej historii. Choć już od dawna zielarze stosowali ją na przeróżne dolegliwości. Przytulia występuje praktycznie na całej powierzchni Europy, a także w...
Herbatka EcoBlik Dworska to niezwykłe połączenie bogactwa przywrotnika, krwawnika, jasnoty białej z babką szerokolistną i słonecznym nagietkiem. Taka delikatna, ożywiająca herbatka niewątpliwie...
Herbatka EcoBlik Magnacka to kojąca w smaku mieszanka pięciu ziół. Bogaty aromat wyrazistego dziurawca, orzeźwiającej melisy i delikatnego rumianku nie tylko wprowadza w znakomity nastrój, lecz...
Herbatka EcoBlik Ambrozja to pachnąca letnim słońcem herbatka, wyśmienity sposób na dokuczliwe zimno. Przyjemnie rozgrzewająca, subtelnie łączy w sobie delikatność macierzanki i rumianku, a także...
Herbatka EcoBlik Królewska to intensywna jednocześnie w smaku, jak i aromacie kompilacja specjalnie dostosowanych ziół. Zawarte w niej kwiaty nagietka i krwawnika ponadto wprowadzają nieco słodkawe...
Herbatka Ziemiańska charakteryzuje się istotnie subtelnym smakiem. Jest to kombinacja młodych listków poziomki, jeżyny i czarnej porzeczki oraz obfitość aromatu kwiatu głogu i czerwonych owoców...
Wierzbownica drobnokwiatowa to zioło z typu Epilobium. Jej właściwości lecznicze są prawidłowo znane w Europie i Azji, gdzie typowo występuje. Podobnie jak inne rośliny z grupy Epilobium, stosowane...
Kurdybanek bluszczyk to zioło szeroko znane w Europie. Występuje na większości jej terenów, a w Polsce klasyfikuje się go jako roślinę pospolitą, rosnącą z zasady w lasach i na przydrożach....
Pai Mu Tan to jedna z najbardziej tradycyjnych i najkorzystniejszych białych herbat. Pochodzi z Fujianu, południowo-wschodniej prowincji Chin. Pai Mu Tan stanowi mieszankę młodych listków oraz...
Kozłek lekarski rośnie w Europie, Azji, Ameryce Północnej. W Polsce jest szczególnie lubiany, występuje pospolicie, ale może być także uprawiany. Zwykle możemy go spotkać na terenach wilgotnych, w...
Przetacznik leśny, zwany przetacznikiem lekarskim, jest zielem pomocnym w leczeniu wielu dolegliwości, za co jest doceniany od wielu lat. Używany był w formie okładów, które ogranicza trądzik i...
Babka szerokolistna występuje na terenach europejskich oraz w Azji Północnej i Środkowej. Zbieramy ją od maja do września. Zioło nazywane jest dodatkowo babką pospolitą, zwyczajną, szeroką, wielką,...
Czystek naturalny jest znakomity do popijania zamiast zwykłej herbaty. Posiada naturalnie występujące przeciwutleniacze. Pomaga chronić komórki i tkanki przed utlenianiem. 100 g.
Przywrotnik to roślina występująca na terenie Europy, przede wszystkim w zaroślach, na mokrych łąkach czy podmokłych obrzeżach lasów. Kwitnie od maja do czerwca, a w celach leczniczych wykorzystuje...
Bez czarny to szeroko rozprzestrzeniona w Europie oraz w Polsce roślina. Jest popularną rośliną wykorzystywaną w celach leczniczych od wieków. W medycynie ludowej bez czarny stosowany był do...
Głóg to krzew osiągający wysokość 2 metrów, który w maju i czerwcu zniewala wyglądem, a także zapachem swoich białych, czerwonych i bladoróżowych kwiatów. Głóg w medycynie ludowej, a także każdego...
Mięta pieprzowa zniewala swoim swieżym smakiem i aromatem. Ma wyjątkowo wielkie wykorzystanie spożywcze. Miętę stosuje się jako przyprawę do sałatek, serów, potraw mięsnych czy zup. Polecamy...
Dziurawiec zwyczajny to roślina szeroko rozpowszechniona na świecie. Występuje naturalnie na terenach północnoafrykańskich, zachodnioazjatyckich, południowoamerykańskich i europejskich. W Polsce...