Babka szerokolistna występuje na terenach europejskich i w Azji Północnej i Środkowej. Zbieramy ją od maja do września. Zioło nazywane jest też babką pospolitą, zwyczajną, szeroką, wielką i...
Jemioła to zielony kulisty, pasożytniczy krzew, który rośnie na konarach i pniach drzew. Klasycznie kojarzy się z wieszaną pod sufitem ozdobą świąteczną, pod którą trzeba się pocałować, natomiast...
Herbatkę profesjonalną mogą popijać dorośli i dzieci przez długi czas, a nawet całe życie. W jej skład wchodzą między innymi specjalnie dobrane pąki kwiatu dziewanny. Standardowy aromat kojącego...
Kocanka występuje na terenie większości krajów Europy i na Syberii. W Polsce możemy spotkać ją na wydmach, nieużytkach, czasami jeszcze w lasach. Lubi glebę piaszczystą i suchą. Kwitnie od lipca do...
Herbatka EcoBlik Hetmańska to niezwykła kompilacja. Swój wyśmienity aromat zawdzięcza ona połączeniu lebiodki i majeranku. Występowanie zaś babki lancetowatej i ślazu – zarówno liści, jak i jego...
Przytulia to roślina o nad wyraz atrakcyjnej historii. Choć już od dawna zielarze stosowali ją na zróżnicowane dolegliwości. Przytulia występuje praktycznie na całej powierzchni Europy, a także w...
Herbatka EcoBlik Dworska to niezwykłe połączenie bogactwa przywrotnika, krwawnika, jasnoty białej z babką szerokolistną oraz słonecznym nagietkiem. Taka delikatna, ożywiająca herbatka niewątpliwie...
Herbatka EcoBlik Magnacka to kojąca w smaku mieszanka pięciu ziół. Bogaty aromat wyrazistego dziurawca, orzeźwiającej melisy i delikatnego rumianku nie tylko wprowadza w doskonały nastrój, lecz...
Herbatka EcoBlik Ambrozja to pachnąca letnim słońcem herbatka, rewelacyjny sposób na dokuczliwe zimno. Przyjemnie rozgrzewająca, subtelnie łączy w sobie delikatność macierzanki i rumianku, a także...
Herbatka EcoBlik Królewska to intensywna równocześnie w smaku, jak i aromacie kompilacja specjalnie dostosowanych ziół. Zawarte w niej kwiaty nagietka i krwawnika dodatkowo wprowadzają nieco...
Herbatka Ziemiańska cechuje się nad wyraz subtelnym smakiem. Jest to kombinacja młodych listków poziomki, jeżyny i czarnej porzeczki oraz mnogość aromatu kwiatu głogu, a także czerwonych owoców...
Wierzbownica drobnokwiatowa to zioło z typu Epilobium. Jej parametry lecznicze są korzystnie znane w Europie i Azji, gdzie głównie występuje. Podobnie jak inne rośliny z grupy Epilobium, użytkowane...
Kurdybanek bluszczyk to zioło szeroko znane w Europie. Występuje na większości jej terenów, a w Polsce klasyfikuje się go jako roślinę pospolitą, rosnącą przeważnie w lasach i na przydrożach....
Pai Mu Tan to jedna z najbardziej konwencjonalnych, a także najlepszych białych herbat. Pochodzi z Fujianu, południowo-wschodniej prowincji Chin. Pai Mu Tan stanowi mieszankę młodych listków i...
Kozłek lekarski rośnie w Europie, Azji, Ameryce Północnej. W Polsce jest niezwykle popularny, występuje pospolicie, lecz może być także uprawiany. Głównie możemy go spotkać na terenach wilgotnych,...
Przetacznik leśny, zwany przetacznikiem lekarskim, jest zielem pomocnym w leczeniu wielu dolegliwości, za co jest doceniany od wielu lat. Używany był w formie okładów, które zniża trądzik i...
Babka szerokolistna występuje na terenach europejskich, a także w Azji Północnej i Środkowej. Zbieramy ją od maja do września. Zioło nazywane jest w dodatku babką pospolitą, zwyczajną, szeroką,...
Czystek ekologiczny jest perfekcyjny do popijania zamiast zwykłej herbaty. Zawiera naturalnie występujące przeciwutleniacze. Pomaga chronić komórki i tkanki przed utlenianiem. 100 g.
Przywrotnik to roślina występująca na terenie Europy, typowo w zaroślach, na mokrych łąkach czy podmokłych obrzeżach lasów. Kwitnie od maja do czerwca, a w celach leczniczych wykorzystuje się jej...
Bez czarny to szeroko rozprzestrzeniona w Europie oraz w Polsce roślina. Jest popularną rośliną stosowaną w celach leczniczych od wieków. W medycynie ludowej bez czarny wykorzystywany był do...
Głóg to krzew osiągający wysokość 2 metrów, który w maju i czerwcu olśniewa wyglądem oraz zapachem swych białych, czerwonych i bladoróżowych kwiatów. Głóg w medycynie ludowej oraz każdego miłośnika...
Mięta pieprzowa oszałamia swoim swieżym smakiem i aromatem. Ma niezwykle obszerne użycie spożywcze. Miętę stosuje się jako przyprawę do sałatek, serów, potraw mięsnych czy zup. Polecamy...
Dziurawiec zwyczajny to roślina szeroko rozpowszechniona na świecie. Występuje naturalnie na terenach północnoafrykańskich, zachodnioazjatyckich, południowoamerykańskich i europejskich. W Polsce...
Rumianek kwitnie od maja do jesieni, niekiedy choćby dwa razy w roku. To roślina światłolubna i wymagająca. Wyśmienity zamiennik herbaty. Ma specyficzny, przyjemny smak. Rumianek pospolity wspomaga...