Babka szerokolistna występuje na terenach europejskich oraz w Azji Północnej i Środkowej. Zbieramy ją od maja do września. Zioło nazywane jest ponadto babką pospolitą, zwyczajną, szeroką, wielką i...
Jemioła to zielony kulisty, pasożytniczy krzew, który rośnie na konarach i pniach drzew. Tradycyjnie kojarzy się z wieszaną pod sufitem ozdobą świąteczną, pod którą trzeba się pocałować, natomiast...
Herbatkę fachową mogą popijać dorośli i dzieci poprzez długi czas, a nawet całe życie. W jej skład wchodzą między innymi specjalnie przypasowane pąki kwiatu dziewanny. Standardowy aromat kojącego...
Kocanka występuje na terenie większości krajów Europy oraz na Syberii. W Polsce możemy spotkać ją na wydmach, nieużytkach, czasami jeszcze w lasach. Lubi glebę piaszczystą i suchą. Kwitnie od lipca...
Herbatka EcoBlik Hetmańska to niezwykła kompilacja. Swój świetny aromat zawdzięcza ona połączeniu lebiodki i majeranku. Występowanie zaś babki lancetowatej, a także ślazu – jednocześnie liści, jak...
Przytulia to roślina o nad wyraz niebanalnej historii. Choć już od dawna zielarze stosowali ją na zróżnicowane dolegliwości. Przytulia występuje praktycznie na całej powierzchni Europy, a także w...
Herbatka EcoBlik Dworska to niezwykłe połączenie bogactwa przywrotnika, krwawnika, jasnoty białej z babką szerokolistną oraz słonecznym nagietkiem. Taka delikatna, ożywiająca herbatka na pewno...
Herbatka EcoBlik Magnacka to kojąca w smaku mieszanka pięciu ziół. Bogaty aromat wyrazistego dziurawca, orzeźwiającej melisy i delikatnego rumianku nie tylko wprowadza w rewelacyjny nastrój, ale...
Herbatka EcoBlik Ambrozja to pachnąca letnim słońcem herbatka, wspaniały sposób na dokuczliwe zimno. Przyjemnie rozgrzewająca, subtelnie łączy w sobie delikatność macierzanki i rumianku, a także...
Herbatka EcoBlik Królewska to intensywna zarówno w smaku, jak i aromacie kompozycja specjalnie dobranych ziół. Zawarte w niej kwiaty nagietka i krwawnika ponadto wprowadzają nieco słodkawe nuty...
Herbatka Ziemiańska charakteryzuje się stanowczo subtelnym smakiem. Jest to kombinacja młodych listków poziomki, jeżyny i czarnej porzeczki, a także zasobność aromatu kwiatu głogu, a także...
Wierzbownica drobnokwiatowa to zioło z rodzaju Epilobium. Jej atrybuty lecznicze są poprawnie znane w Europie i Azji, gdzie typowo występuje. Podobnie jak inne rośliny z grupy Epilobium, użytkowane...
Kurdybanek bluszczyk to zioło szeroko znane w Europie. Występuje na większości jej terenów, a w Polsce klasyfikuje się go jako roślinę pospolitą, rosnącą typowo w lasach i na przydrożach....
Pai Mu Tan to jedna z najistotniej tradycyjnych oraz najkorzystniejszych białych herbat. Pochodzi z Fujianu, południowo-wschodniej prowincji Chin. Pai Mu Tan stanowi mieszankę młodych listków oraz...
Kozłek lekarski rośnie w Europie, Azji, Ameryce Północnej. W Polsce jest wyjątkowo lubiany, występuje pospolicie, lecz może być także uprawiany. Na ogół możemy go spotkać na terenach wilgotnych, w...
Przetacznik leśny, zwany przetacznikiem lekarskim, jest zielem pomocnym w leczeniu wielu dolegliwości, za co jest doceniany od wielu lat. Użytkowany był w formie okładów, które ogranicza trądzik i...
Babka szerokolistna występuje na terenach europejskich i w Azji Północnej i Środkowej. Zbieramy ją od maja do września. Zioło nazywane jest na dodatek babką pospolitą, zwyczajną, szeroką, wielką, a...
Czystek organiczny jest rewelacyjny do popijania zamiast zwykłej herbaty. Posiada naturalnie występujące przeciwutleniacze. Pomaga bronić komórki i tkanki przed utlenianiem. 100 g.
Przywrotnik to roślina występująca na terenie Europy, najczęściej w zaroślach, na mokrych łąkach czy podmokłych obrzeżach lasów. Kwitnie od maja do czerwca, a w celach leczniczych wykorzystuje się...
Bez czarny to szeroko rozprzestrzeniona w Europie i w Polsce roślina. Jest popularną rośliną używaną w celach leczniczych od wieków. W medycynie ludowej bez czarny stosowany był do leczenia...
Głóg to krzew osiągający wysokość 2 metrów, który w maju i czerwcu zniewala wyglądem i zapachem swych białych, czerwonych i bladoróżowych kwiatów. Głóg w medycynie ludowej i każdego miłośnika...
Mięta pieprzowa zniewala swym swieżym smakiem i aromatem. Ma bardzo duże zastosowanie spożywcze. Miętę stosuje się jako przyprawę do sałatek, serów, potraw mięsnych czy zup. Polecamy przygotowanie...
Dziurawiec zwyczajny to roślina szeroko rozpowszechniona na świecie. Występuje naturalnie na terenach północnoafrykańskich, zachodnioazjatyckich, południowoamerykańskich, a także europejskich. W...
Rumianek kwitnie od maja do jesieni, niekiedy choćby dwa razy w roku. To roślina światłolubna i wymagająca. Świetny zamiennik herbaty. Ma specyficzny, przyjemny smak. Rumianek pospolity wspomaga i...