Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do stosowania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Komórka- metabolizm komórkowy, to trzecia książka cyklu obejmującego całość materiału z biologii, przedstawionego w formie zagadnień, zadań i odpowiedzi z komentarzem. Materiał został ujęty w...
Matematyka Matura 2021/22 Arkusze egzaminacyjne poziom podstawowy- 14 arkuszy tematycznych: Liczby rzeczywiste. Równania i nierówności. Funkcje (2), Własności funkcji, Trygonometria, Ciągi,...
Książka Arteterapia. Scenariusze zajęć z linii: Terapia Pedagogiczna. Warsztaty i Scenariusze Zajęć przeznaczona jest dla nauczycieli, pedagogów i innych osób zainteresowanych oddziaływaniem...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to nowoczesny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Gromadzi 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
świeże poprawione wydanie Matura 2021/22 -zbiór asygnowany dla uczniów przygotowujących się do pisemnego egzaminu dojrzałości z matematyki na poziomie rozszerzonym 1269 zadań ułożonych tematycznie...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Posiada 5 zestawów....
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Náboj to międzynarodowe zawody matematyczne dla pięcioosobowych drużyn reprezentujących swoją szkołę.Zawody trwają 2 godziny, podczas których drużyny starają się rozwiązać jak najwięcej zadań. Na...
Superdrago to metoda do nauki języka hiszpańskiego asygnowana dla dzieci pomiędzy 6. A 12. Rokiem życia.Kurs jest szczególnie żywy i interesujący. Obfita liczba barwnych ilustracji przyciąga uwagę...
Niniejsza książka pomoże ci zrozumieć, co wytwarza w mózgu emocje. Przyjemność (i wynikające z niej zabezpieczenie się przed bólem) ma tu kluczowe znaczenie, gdyż jest,,zapłatą" za wszystkie...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Matematyczna liga zadaniowaLiczby całkowite • Algebra • Geometria • KombinatorykaZe wstępu: Matematyczna liga zadaniowa to zbiór zadań pochodzących ze szkolnego konkursu w V Liceum...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej asygnowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
Dirigido a Jóvenes (+15 anos) de nivel A1y A2 y estudiantes de Bachillerato. Nueva propuesta orientada a un proyecto colaborativo de indagación, acción y reflexión, con especial atención a la...
Compañeros to kurs języka hiszpańskiego dedykowany dla nastolatków w wieku od 11/12 lat do 14/15 lat, wytworzony wg rekomendacji ESOKJ, kolejne części odpowiadają poziomom: A1, A2, B1.1, B1.2....