Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Książka Matematyka. Kody, szyfry, wróżby pisana jest,,na poziom" końcowych klas nowej, ośmioklasowej szkoły podstawowej. Co to znaczy,,na poziom"$280 Najpierw trzeba powiedzieć, o czym jest...
Superdrago to metoda do nauki języka hiszpańskiego asygnowana dla dzieci pomiędzy 6. A 12. Rokiem życia.Kurs jest bardzo żywy i atrakcyjny. Spora ilość barwnych ilustracji przyciąga uwagę ucznia....
Dirigido a Jóvenes (+15 anos) de nivel A1y A2 y estudiantes de Bachillerato. Nueva propuesta orientada a un proyecto colaborativo de indagación, acción y reflexión, con especial atención a la...
Zbiór przeznaczony jest dla uczniów, którzy zdają egzamin na poziomie podstawowym i chcą go zdać jak najlepiej. Na początku każdego działu opublikowane są kryteria szczegółowe obowiązujące na IV...
Podręcznik asygnowany dla młodzieży (+15 lat) na poziomie B1 i licealistów. Kurs jest ukierunkowany na wspólną pracę, działanie i refleksje, z naciskiem na różnorodność kontekstów nauczania....
Książka zawiera ponad 1600 zadań skatalogowanych w 55 zestawów, które służą do gry w bingo matematyczne. Zasady tej gry są wyjątkowo proste i może w nią grać każdy, potrzeba tu jedynie kartki...
"Publikacja, którą przedstawiamy czytelnikom, przygotowana przez znanego polskiego matematyka Michała Szurka, jest nieszablonowa na naszym rynku wydawniczym. Powstała na skutek zainteresowania,...
Książka pomaga w przygotowaniu uczniów do konkursów oraz do egzaminu ósmoklasisty. W programie nauczania zwraca się coraz pokaźniejszą uwagę na dowodzenie i dlatego w tym zbiorze zostały...
Książka posiada zadania z dwóch edycji Maratonu Matematycznego z lat 2016/2017 i 2017/2018. Uczestnicy konkursu rywalizują w trzech kategoriach wiekowych:• junior młodszy (klasy IV–VI szkoły...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do wykorzystywania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Zbiór dedykowany dla zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. "Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych". Mieści 8 zestawów, w skład których wchodzą...
Dirigido a Jóvenes (+15 anos) de nivel A1y A2 y estudiantes de Bachillerato. Nueva propuesta orientada a un proyecto colaborativo de indagación, acción y reflexión, con especial atención a la...
Trzecia część postępowego podręcznika do hiszpańskiego dla dzieci w wieku 6-11 lat - SUPERDRAGO.Superdrago es un método de espanol como lengua extranjera para ninos con edades comprendidas entre 6...
Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technice żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Zbiór zadań dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Mieści 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to postępowy pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do...
Przygotowanie się do matury z matematyki na poziomie zwiększonym wymaga systematycznej i rzetelnej pracy ucznia i wytężonej pracy nauczyciela. By sprostać oczekiwaniom uczniów, opracowałam zbiór...
Żywienie i usługi gastronomiczneCz. IV. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...