60 lat Krajowej Olimpiady Chemicznej – wydanie jubileuszowe zestaw zadań z ostatnich dziesięciu edycji Krajowej Olimpiady Chemicznej do 2013 roku włącznie, podzielony według poszczególnych etapów...
Tytuł Fizyka dla kandydatów na wyższe uczelnie techniczne Tom 2 Autorzy Wincenty Kamiński, Zbigniew Kamiński Język polski Wydawnictwo Wydawnictwo Naukowe PWN ISBN 978-83-011-9544-1 Rok wydania 2018...
Tytuł Programowanie wieloplatformowe z C++ i wxWidgets 3 Autor Bartosz W. Warzocha Język polski Wydawnictwo Wydawnictwo Naukowe PWN ISBN 978-83-01-19899-2 Rok wydania 2018 Warszawa Wydanie...
Gramatyka języka niemieckiego z ćwiczeniami gromadzi: szczegółowe omówienie wszystkich zagadnień gramatycznych, opracowane konfrontatywnie i zilustrowane licznymi przykładami; 85 jednostek...
Czy znasz powiedzenie iż matematykowi do pracy wystarczy kartka, ołówek i kosz na śmieci? To nieprawda! Pasjonującą, atrakcyjną i poręczną matematykę poznaje się dopiero w laboratorium. Uściślijmy...
W książce omówiono metody obliczeniowe i podano wzory stosowane aktualnie w dziedzinie wytrzymałości materiałów i konstrukcji. Stanowi ona wademekum {pomocn|przydatn)e dla studentów przy...
Tytuł Programowanie w języku R. Podtytuł Analiza informacji, obliczenia, symulacje Autor Marek Gągolewski Język polski Wydawnictwo Wydawnictwo Naukowe PWN ISBN 978-83-011-8939-6 Rok wydania 2016...
W poradniku przedstawiono wiadomości niezbędne do korzystnego zaplanowania i przeprowadzenia procesu wytwarzania narzędzi skrawających, a także do ich trafnej eksploatacji.Poradnik jest...
"A oto mój sekret. Jest nad wyraz prosty: korzystnie widzi się jedynie sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu". Drobny Książę, najatrakcyjniejsza opowieść o poszukiwaniu przyjaźni,...
Publikacja całościowo opisuje wszystkie aspekty zawodu, odpowiedzialności testerskiej i wymagane kompetencje miękkie i twarde. Robi to w odwołaniu do realiów rynkowych i współczesnych trendów....
Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do stosowania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Zbiór zadań asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Zawiera 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Posiada 5 zestawów....
Matematyka. Graficzne karty pracy dla szkoły podstawowej. Część 3 to pakiet graficznych notatek i kart pracy z zakresu: liczb (cech podzielności, zaokrąglania, wielokrotności, średniej...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Dokumentacja hotelowa do kwalifikacji HGT.03. Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie to innowacyjne, kolorowe, dobrane do najnowszej podstawy programowej ćwiczenia, które zawierają...