seria podręczników dla szkół ponadpodstawowych, zatwierdzonych poprzez MEiN. Przypasowana do wymogów podstawy programowej 2015. Zawiera wielki zakres materiałów, rozwijających wszystkie...
zestaw gromadzi 10 testów sprawdzających umiejętność cichego czytania ze zrozumieniem. Ćwiczenia zostały przygotowane w oparciu o fragmenty utworów literackich, wybrane z wykazu lektur...
pakiet posiada 11 testów sprawdzających umiejętność cichego czytania ze zrozumieniem. Ćwiczenia zostały przygotowane w oparciu o fragmenty utworów literackich, wybrane z wykazu lektur obowiązkowych...
Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Czteroczęściowy kurs prowadzący od poziomu elementarnego do średniozaawansowanego, przygotowujący do matury podstawowej i powiększonej. Zeszyt ćwiczeń gromadzi: rozmaite ćwiczenia doskonalące...
Druga część podręcznika przeznaczonego dla 1 lub 2 klasy szkoły ponadgimnazjalnej. To jedna z czterech części nowoczesnego kursu prowadzącego uczniów od poziomu elementary do upper-intermediate....
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do stosowania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
seria podręczników dla szkół ponadpodstawowych, zatwierdzonych przez MEiN. Dobrana do wymogów podstawy programowej 2015. Gromadzi znaczny zakres tworzyw, rozwijających wszystkie umiejętności...
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
kolekcja podręczników do szkół językowych i samodzielnej nauki. Asygnowana dla dzieci w wieku od 6 do 13 lat.Równolegle rozwija wszystkie umiejętności językowe, posiada lekcje CLIL i wzmacnia...
Czytanie ze zrozumieniem dla klasy 8 to dobór testów sprawdzających umiejętność rozumienia czytanego tekstu. Ćwiczenia zostały przygotowane w oparciu o fragmenty utworów literackich, wybranych z...
Informator o egzaminie maturalnym z fizyki od roku szkolnego 2022/2023Informator został opracowany poprzez Centralną Komisję Egzaminacyjną we współpracy z okręgowymi komisjami egzaminacyjnymi w...
Informator o egzaminie maturalnym z chemii od roku szkolnego 2022/2023.Informator został opracowany przez Centralną Komisję Egzaminacyjną we współpracy z okręgowymi komisjami egzaminacyjnymi w...
Zbiór zadań dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Mieści 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
Zeszyt ćwiczeń do linii podręczników Smart Junior.postępowy sześciopoziomowy kurs języka angielskiego dla klas I-VI. Kurs elastyczny, można go skonsolidować do poziomu uczniów, oparty na teorii...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Posiada 5 zestawów....
Zeszyt ćwiczeń do serii podręczników Young Stars. Kolekcja podręczników do szkół językowych i samodzielnej nauki. Asygnowana dla dzieci w wieku od 6 do 13 lat. Równolegle rozwija wszystkie...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Biologia. Informator o egzaminie maturalnym z biologii od roku szkolnego 2022/2023.Informator został opracowany poprzez Centralną Komisję Egzaminacyjną we współpracy z okręgowymi komisjami...
Zeszyt ćwiczeń do serii podręczników Pioneer.Jest to nowoczesny kurs dla młodych i dorosłych, który prowadzi uczniów od poziomu początkującego do zaawansowanego.Kurs jest zgodny z wymogimi...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Zeszyt ćwiczeń do linii podręczników Traveller Plus. Seria dla młodzieży i dorosłych od poziomu Beginners do C1, wg skali CEFR. Każdy poziom na około 100-120 h lekcyjnych. Wzmacnia równolegle...
To linia książek do gramatyki dla młodzieży i dorosłych Ta wyjątkowo ekscytująca kolekcja obejmująca cztery stopnie od A1 do B1/B1+, przyjmuje progresywne podejście do prezentacji i ćwiczenia...