Powtórka przed maturą z matematyki obejmuje 10 rozdziałów i 25 zestawów zadań. Każdy z rozdziałów zawiera przypomnienie podstawowych wiadomości, na które składają się najważniejsze wzory, definicje...
Ta książka to korzystny pretekst do rozmowy o Sakramencie Pojednania. Pomoże ci przygotować syna lub córkę do pierwszej spowiedzi. Dziecko wyszuka tu odpowiedź na liczne pytania, na przykład o to,...
Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technice żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do korzystania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Szczególne miejsce na tym poziomie nauczania zajmują zagadnienia dotyczące stałej formacji sumienia.Założenia programowe skupiają się na wyjaśnieniu chrześcijańskiego pojęcia wolności i świadomego...
W książce pozostały przedstawione podstawy zarządzania strategicznego oraz mnóstwo metod progresywnania przy tworzeniu planu strategicznego. Dzięki czemu menedżerowie mogą opracować profesjonalną i...
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Młodość to czas odkrywania siebie, drugiego człowieka, poszukiwania Boga, sensu życia, otwierania się na nowości, kształtowania własnej tożsamości i odpowiedzialności. To także czas dorastania,...
ciekawa pomoc dydaktyczna. Zamieszczone zadania pomogą sprawdzić nauczycielowi jak i samemu uczniowi stopień opanowania przerobionego materiału. Ponadto umożliwią ocenienie pracy i zdobyte...
Podręcznik nr AZ-11-01/18-PO-1/20 do nauczania religii rzymskokatolickiej na terenie całej Polski, z zachowaniem praw biskupów diecezjalnych, asygnowany dla klasy I szkoły podstawowej, zgodny z...
Religia. Podręcznik dla dzieci sześcioletnich. Kocham mężczyzny Jezusa. Podręcznik z ćwiczeniami. Część 1Katecheza szkolna jest niezwykle ważna, bo pomaga zrozumieć trudne prawdy wiary. Jest to...
Zbiór zadań przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Posiada 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Gromadzi 5 zestawów....
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Karty pracy są uzupełnieniem tematów zawartych w podręczniku. Zostały podzielone na 5 rozdziałów. Zadania przypasowane są do rozwoju dzieci: zaprojektuj plakat, uzupełnij diagram, lecz też pomyśl,...
kolekcja Napisz kod jest rewelacyjnym wprowadzeniem dziecka w arkana programowania. Posiada zwięzłe i jasne informacje, proste i praktyczne zadania, m.in. Rysowanie kształtów, pisanie poleceń w...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Podręcznik dla 5 klasy szkoły podstawowej Bóg szuka człowieka uwzględnia wymagania zawarte w podstawie programowej z 9 czerwca 2018 roku i jest zgodny z programem nauczania nr AZ-2-01/18.Składa...
Podręcznik dla 5 klasy szkoły podstawowej Bóg szuka człowieka uwzględnia wymogi zawarte w podstawie programowej z 9 czerwca 2018 roku i jest zgodny z programem nauczania nr AZ-2-01/18.Składa się...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Dokumentacja hotelowa do kwalifikacji HGT.03. Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie to progresywne, kolorowe, dobrane do najnowszej podstawy programowej ćwiczenia, które zawierają...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej dedykowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
Młodzi ludzie początkujący naukę w szkole ponadpodstawowej są już nad wyraz wrażliwi. Wiedzą, że najbliższe lata będą dla nich nie tylko czasem edukacji, lecz także przygotowaniem do dorosłego...