Uczymy się ortografii to ilustrowane ćwiczenia, przygotowane poprzez doświadczonychpedagogów edukacji wczesnoszkolnej, które w przystępny sposób pomogą opanować zasady poprawnej pisowni. Te proste...
Ćwiczenia z Mi oprócz treningu logopedycznego upraszczają też funkcje słuchowe, wzrokowe oraz grafomotoryczne. Materiał zawarty w książce ułożony jest metodycznie i zgodnie z zasadą stopniowania...
Jak liczyć, to tylko zręcznie i poprawnie!Liczenie to kluczowa i konieczna umiejętność – wiedzą dzieci i dorośli. Ale wyłącznie niebanalna, nietuzinkowa i barwna forma zachęci ucznia do wspólnego...
Jak liczyć, to tylko zręcznie i poprawnie!Liczenie to kluczowa i potrzebna umiejętność – wiedzą dzieci i dorośli. Lecz wyłącznie ciekawa, nietuzinkowa i barwna forma zachęci ucznia do wspólnego...
Kreatywna zabawa i nowoczesne nauczanie w domu i szkole! Ucz się, rozwijaj, myśl algorytmami! Sięgnij po prekursorską linię wykorzystującą kody QR! rozmaity komplet ćwiczeń, krok po kroku, pomoże...
Daj się wciągnąć w wir kosmicznych wyzwań!Udaj się w podróż po Galaktyce Niezwykłości. Twórz spektakularne obrazki, rysuj i koloruj z fantazją masz tysiące możliwości. Zostań poetą i pisarzem Twoja...
Drodzy Rodzice!demonstrujemy nową linię książeczek dla dzieci, podejmujących pierwsze próby rysowania i pisania. Książeczki dedykowane są do wielokrotnego wykorzystania, bo dziecko pisze flamastrem...
Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technice żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Podstawowymi maszynami najpowszechniej spotykanymi i używanymi w procesach palowania są palownice i kafary. W związku z tym maszyny te są tematem niniejszej publikacji. Adresatami książki mogą być...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do użytkowania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
W linii Lektura poprawnie opracowana odnajdziecie wszystkie informacje potrzebne na lekcjach: biografię autora, streszczenie książki, charakterystykę głównych bohaterów, problematykę utworu. A na...
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
W książce w sposób ogólny omówiono klasyczne i odnawialne źródła ciepła w aspekcie ekonomii, efektywności energetycznej i ekologii. Przekazano także przykład wykonania i zastosowania audytu...
Najnowsza seria miniopracowań zawiera obok wyjątkowo szczegółowego streszczenia lektury omówienie jej problematyki, niebanalnie napisaną biografię autora, charakterystykę głównych bohaterów....
Zbiór zadań asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Zawiera 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania poręczne,...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Mieści 5 zestawów....
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
"genialny przekład Pawła Beręsewicza, który wydobył z powieści L. M. Montgomery to, dzięki temu od ponad 100 lat cieszy się ona popularnością wśród anglojęzycznych czytelników: niezwykły humor,...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
Czytanie ze zrozumieniem to kluczowa kompetencja nie tylko na poziomie edukacji wczesnoszkolnej,też w całym dorosłym życiu. Po raz pierwszy poziom jej opanowania sprawdzany jest już u uczniów...