SHL – ten znak firmowy pojawił się na polskich motocyklach w roku 1938, a po wojennej zawierusze ponownie w roku 1947. Okres największej popularności i zarazem świetności SHL-ek przypada na lata...
Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
linia podręczników dla szkół ponadpodstawowych, zatwierdzonych poprzez MEiN. Dopasowana do wymogów podstawy programowej 2015. Gromadzi duży zakres materiałów, rozwijających wszystkie umiejętności...
Czteroczęściowy kurs prowadzący od poziomu elementarnego do przeciętniezaawansowanego, przygotowujący do matury podstawowej i zwiększonej. Zeszyt ćwiczeń mieści: rozmaite ćwiczenia doskonalące...
Podstawowymi maszynami najpowszechniej spotykanymi i stosowanymi w procesach palowania są palownice i kafary. W związku z tym maszyny te są tematem niniejszej publikacji. Adresatami książki mogą...
Napisany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodach z 2017 r., bogato ilustrowany podręcznik poświęcony podstawom budowy, diagnozowania i naprawy podwozi i nadwozi pojazdów samochodowych....
Druga część podręcznika dedykowanego dla 1 albo 2 klasy szkoły ponadgimnazjalnej. To jedna z czterech części postępowego kursu prowadzącego uczniów od poziomu elementary do upper-intermediate....
Napisany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodach z 2017 roku, bogato ilustrowany podręcznik poświęcony pomiarom elektrycznym i elektronicznym. Opisano w nim zagadnienia związane z...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do użytku szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
seria podręczników dla szkół ponadpodstawowych, zatwierdzonych poprzez MEiN. Przypasowana do wymogów podstawy programowej 2015. Gromadzi szeroki zakres materiałów, rozwijających wszystkie...
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
W książce w sposób ogólny omówiono klasyczne i odnawialne źródła ciepła w aspekcie ekonomii, produktywności energetycznej i ekologii. Podano także przykład wykonania i wykorzystania audytu...
kolekcja podręczników do szkół językowych i samodzielnej nauki. Asygnowana dla dzieci w wieku od 6 do 13 lat.Równolegle rozwija wszystkie umiejętności językowe, posiada lekcje CLIL i wzmacnia...
W książce zostały przedstawione podstawy zarządzania strategicznego, a także dużo metod postępowania przy tworzeniu planu strategicznego. Dzięki temu menedżerowie mogą opracować fachową i...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to nowoczesny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Zawiera 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
Pierwsza z dwóch części podręcznika asygnowanego do kształcenia w zawodzie technik spedytor. Opisano w nim zagadnienia związane z rodzajami transportu, zadaniami transportowymi dla spedytora,...
Zeszyt ćwiczeń do kolekcji podręczników Smart Junior.nowoczesny sześciopoziomowy kurs języka angielskiego dla klas I-VI. Kurs sprężysty, można go zespolić do poziomu uczniów, oparty na teorii...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Gromadzi 5 zestawów....
poręczny poradnik dotyczący komponentów wykonawczych układów sterowania współczesnych silników benzynowych i wysokoprężnych samochodów osobowych i pojazdów użytkowych. Opisano funkcje samodiagnozy...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Zeszyt ćwiczeń do serii podręczników Young Stars. Seria podręczników do szkół językowych i samodzielnej nauki. Asygnowana dla dzieci w wieku od 6 do 13 lat. Równolegle rozwija wszystkie...
Napisany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodach z 2017 r., bogato ilustrowany podręcznik poświęcony diagnozowaniu mechanicznych, elektrycznych i elektronicznych podzespołów i zespołów...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...