Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technice żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Podstawowymi maszynami najpowszechniej spotykanymi i używanymi w procesach palowania są palownice i kafary. W związku z tym maszyny te są tematem niniejszej publikacji. Adresatami książki mogą być...
W książce w sposób ogólny omówiono klasyczne i odnawialne źródła ciepła w aspekcie ekonomii, produktywności energetycznej i ekologii. Przekazano również przykład wykonania i wykorzystania audytu...
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Zbiór zadań dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Gromadzi 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
Drogi Maturzysto, Wielu Twoich Koleżanek i Kolegów co roku wybiera BIOLOGIĘ jako przedmiot egzaminu maturalnego. Jest to istotnie fascynująca i prosta dziedzina nauki, jeżeli sumiennie i rzetelnie...
Drogi Maturzysto, Wielu Twoich Koleżanek i Kolegów co roku wybiera BIOLOGIĘ jako przedmiot egzaminu maturalnego. Jest to istotnie fascynująca i nieskomplikowana dziedzina nauki, jeżeli sumiennie i...
Drogi Maturzysto, Wielu Twoich Koleżanek i Kolegów co roku wybiera BIOLOGIĘ jako przedmiot egzaminu maturalnego. Jest to nad wyraz fascynująca i nieskomplikowana dziedzina nauki, jeżeli sumiennie i...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Historia psychiatrii przedstawiona w formie felietonów, jest fascynującą podróżą przez wzloty i upadki, sukcesy i porażki ludzi i ich hipotez. Tytuł Drogi i bezdroża psychopatologii i terapii Autor...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to postępowy komplet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Ostatnie lata przyniosły dynamiczny rozwój nowych metod neuroobrazowania. Ich używanie jest potrzebne u wielu chorych, gdy istnieje konieczność wykluczenia tła organicznego badanego schorzenia....
Biologia - pięćdziesiątka przed maturą to kolekcja zbiorów zawierających po 50 rozbudowanych i przekrojowych zadań w formule znanej z arkuszy wydawanych każdego roku przez Centralną Komisję...
"Realizacja usług w recepcji" jest wydanym w dwóch częściach podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Publikacja została przygotowana...
"Realizacja usług w recepcji" jest wydanym w dwóch częściach podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Publikacja została przygotowana...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do...
Ksiazka gromadzi wiadomosci dotyczace spawania stali odpornych na korozje. Przeznaczona jest dla uczestników kursów spawania i spawaczy i instruktorów spawania chcacych poszerzyc swoja wiedze. Moze...
Książka ta stanowi uzupełnienie wcześniej wydanych zbiorów Fizyka. Wybór testów. Zestawy pytań zamkniętych i otwartych dla licealistów i kandydatów na studia na kierunkach przyrodniczych i...
W książce zebrano w sposób zwięzły wiadomości niezbędne w nauce zawodu tynkarza. Książka adresowana jest do odósb dorosłych, uczestników stosownych kursów oraz do osób chcących samodzielnie zdobyć...
Rozwiązania dla zbioru zadań z chemii dla liceum ogólnokształcącego i technikum - nowa podstawa programowa 2023Autorzy: Michał FauEAN: 9788366866249Głębokość: 10.000000ISBN: 978-83-66866-24-9ilość...
Rozwiązania dla zbioru zadań z chemii dla liceum ogólnokształcącego i technikum - nowa podstawa programowa 2023Autorzy: Michał FauEAN: 9788366866256Głębokość: 6.000000ISBN: 978-83-66866-25-6ilość...
Żywienie i usługi gastronomiczneCz. IV. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
pakiet pytań zamkniętych i otwartych. W książce zawarto pytania testowe zamknięte i otwarte wraz z odpowiedziami. Drugi tom książki obejmuje działy: Elektrostatyka, Prąd elektryczny i...