„Kangurek Niko i zadania matematyczne dla klasy VI" to zbiór zadań matematycznych dedykowanych dla uczniów klas szóstych szkół podstawowych. Treści książki są zgodne z Rozporządzeniem MEN z...
„Kangurek Niko i zadania matematyczne dla klasy V" to zbiór zadań matematycznych przeznaczonych dla uczniów klas piątych szkół podstawowych. Treści książki są zgodne z Rozporządzeniem MEN z...
Podręcznik do religii dla klasy IV pięcioletniego technikum Za progiem nadziei o nr AZ-43-01/12-KI-2/14 z dnia 01.09.2014 Obejmuje 60 tematów zgrupowanych w pięciu rozdziałach. •Tematyka...
Podręcznik obejmuje 60 jednostek tematycznych i jest zgodny z programem nr AZ-3-01/18. Każdy temat gromadzi stałe elementy: Poznaję, Słucham Boga, Rozważam, Działam. Grafika ujęta w formie bloga...
Elementarz. Nauka czytania metodą sylabową i globalną,br>Elementarz. Nauka czytania metodą sylabową i globalną składa się z trzech części. O Część I to wprowadzenie wszystkich liter (kolejno -...
Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Ćwiczenia do podręcznika nr AZ-21-01/20-KI-2/20. Zeszyt ćwiczeń odzwierciedla tok katechezy zawarty w przewodniku metodycznym. Pomaga uczniom pogłębić wiedzę o Bogu poprzez rozwiązywanie...
Arkusze egzaminacyjne z języka polskiego dla uczniów klas ósmych to pakiet ośmiu testów, które pozwolą usystematyzować wiedzę potrzebną do dobrego zdania egzaminu ósmoklasisty, a co ważniejsze –...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do użytku szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Dyktanda z nagraniem dla klas I-III. Kolekcja „Dyktanda z nagraniem dla klas I-III" to dyktanda do samodzielnego napisania i sprawdzenia. Książki z serii „Dyktanda z nagraniem"...
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Podręcznik do religii dla klasy IV liceum i czteroletniego technikum „W bogactwie miłości" o nr AZ-43-03/12-KI-1/14 z dnia 09.07.2014 Obejmuje 48 tematów zgrupowanych w czterech...
Błogosławieni, którzy szukają Jezusa. Religia. Podręcznik do 7 klasy szkoły podstawowej Autor: ks. Dr Krzysztof Mielnicki, Elżbieta Kondrak, Ewelina Parszewska Wydawca: Jedność Oprawa: Miękka...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Posiada 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
Religia. Szkoła podstawowa klasa 2. Odkrywam królestwo Boże. Podręcznik. JednośćJeśli zależy Ci by dziecko znalazło własną duchową drogę życia, to podręcznik "Religia. Szkoła podstawowa klasa...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Zawiera 5 zestawów....
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
„Kangurek Niko i zadania matematyczne dla klasy III" to zbiór zadań matematycznych asygnowanych dla uczniów klas trzecich szkół podstawowych. Treści książki są zgodne z Rozporządzeniem MEN z...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
,,Kangurek Niko i zadania matematyczne dla klasy II" to zbiór zadań matematycznych dedykowanych dla uczniów klas drugich szkół podstawowych. Treści książki są zgodne z Rozporządzeniem MEN z...
Szczęśliwi, którzy żyją wiarą - Podręcznik do religii dla klasy II liceum i technikumPodręcznik zgodny z nowa podstawą programową. Numer programu AZ-3-01/18 z dn. 19 IX 2018Obejmuje 60 jednostek...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...