Od inspiracji do realizacji Chcesz rozwijać w dziecku kreatywność i ciekawość świata$4485 Pomóc mu wsłuchać się w swoje emocje i nauczyć kreować korzystne relacje z innymi$4486 Książka Renaty...
Druga część pionierskiego podręcznika do nauki gry na fortepianie dla dzieci Preludia, walce i scherza, Czasami melodie „od serca”. Życie nie znosi pustki i ciszy, Życie to muzyka na 88 klawiszy....
Światowy bestseller, który odmienił życie milionów ludzi! Życie jest cudownym darem, który należy bronić i pielęgnować. Złość, rozgoryczenie, którymi się karmimy, zatrzymują cykl ozdrowienia i...
Historia widziana oczami babci, spisana słowami wnuczki W Spódniczce ze starej podszewki Urszula Ziober opisuje historię swej babci, Janiny Janowicz. To opowieść o słonecznym dniu w domu na...
Wzruszająca historia przyjaźni człowieka z wilkiemNiektórzy boją się wilków, lecz czy ktoś się zastanawia, co właściwie wilki myślą o ludziach?Wśród malowniczych krajobrazów mroźnej Kanady...
nieznaczne miasto łączy losy kilku osób, z pozoru niemających ze sobą niemało wspólnego Maria, czterdziestoletnia wdowa, postanawia spełnić swoje marzenie i w niewielkim miasteczku otworzyć...
Lata 30. XIX wieku Kluczem do panowania nad Azją jest Afganistan, o który duża Brytania rywalizuje z Rosją. W Wielką Grę, nazywaną przez Rosjan Turniejem Cieni wplątane są losy Polaków: Jana...
Niewiarygodnie wciągająca. Klasyka angielskiej literatury Cydr z Rosie to nieprawdopodobnie żywe wspomnienie o dzieciństwie w odosobnionej wiosce Cotswold, wiosce jeszcze sprzed ery elektryczności...
Porywająca baśń z historią niezwykłej miłości w tle, rozgrywająca się w realiach zimnej wojnyTajny rządowy Ośrodek Badań Kosmicznych Occam w Baltimore otrzymuje do analizy niezwykły obiekt:...
Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technice żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
W poradniku autorka pokazuje problemy, które mogą być przeoczone, a są ważne dla ogólnego rozwoju dziecka, istotnie dla rozwoju jego mowy. Wyjaśnia i sygnalizuje, kiedy rodzice powinni szukać...
Podstawowymi maszynami najpowszechniej spotykanymi i użytkowanymi w procesach palowania są palownice i kafary. W związku z tym maszyny te są tematem niniejszej publikacji. Adresatami książki mogą...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do użytkowania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
W książce w sposób ogólny omówiono konwencjonalne i odnawialne źródła ciepła w aspekcie ekonomii, produktywności energetycznej i ekologii. Przekazano również przykład wykonania i użycia audytu...
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Mieści 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania poręczne,...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Posiada 5 zestawów....
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to nowoczesny pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Dokumentacja hotelowa do kwalifikacji HGT.03. Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie to nowoczesne, kolorowe, dobrane do najnowszej podstawy programowej ćwiczenia, które zawierają...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej asygnowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
Materiał asygnowany jest do ćwiczeń prawidłowej wymowy samogłosek ustnych a, o, u, e, i, y i nosowych ą, ę w sylabach, wyrazach dźwiękonaśladowczych, wyrazach, wyrażeniach i zdaniach. Materiał...