Podręcznik jest przeznaczony dla absolwentów szkół podstawowych, którzy uczęszczają do 4-letnich liceów i 5-letnich techników. Jest zgodny z podstawą programową, która obowiązuje w tych szkołach od...
Zbiór zadań jest ściśle skorelowany z podręcznikiem do matematyki do nowego, 4-letniego liceum i 5-letniego technikum (zgodnym z nową podstawą programową, która obowiązuje w szkołach od września...
Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technice żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Zbiór Zadania powtórkowe przed maturą pomoże uczniom w przygotowaniu się do matury z matematyki w zakresie powiększonym. Zadania dotyczą wszystkich treści nauczania, których znajomość będzie...
Zbiór zadań typu maturalnego, część 1. I 2., kierujemy do uczniów przygotowujących się do matury z chemii na poziomie zwiększonym, począwszy od roku 2023. Zadania zawarte w zbiorze (w obu częściach...
Zbiór zadań jest ściśle skorelowany z podręcznikiem do matematyki do 4-letniego liceum i 5-letniego technikum (zgodnym z nową podstawą programową, która obowiązuje w szkołach od września 2019 r.) i...
Zbiór zadań jest ściśle skorelowany z podręcznikiem do matematyki do 4-letniego liceum i 5-letniego technikum (zgodnym z nową podstawą programową, która obowiązuje w szkołach od września 2019 r.) i...
Fundamenty to pierwszy moduł podręcznika do nauczania chemii w zakresie powiększonym w liceach i technikach. Pozostałe dwa moduły to Związki naturalne oraz Pierwiastki i związki nieorganiczne. Te...
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Podręcznik jest dedykowany dla absolwentów szkół podstawowych, którzy uczęszczają do 4-letnich liceów i 5-letnich techników. Jest zgodny z podstawą programową, która obowiązuje w tych szkołach od...
Podręcznik jest asygnowany dla absolwentów szkół podstawowych, którzy uczą się chemii w zakresie rozszerzonym, w nowych 4-letnich liceach lub 5-letnich technikach. Jest on zgodny z podstawą...
Zbiór zadań asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Gromadzi 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
Zbiór zadań przedmaturalnych obejmuje wszystkie treści nauczania dotyczące chemii nieorganicznej, przedstawione w aktualnie obowiązującej podstawie programowej MEN, a w szczególności zawarte w...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to nowoczesny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Związki ekologiczne to jeden z trzech modułów podręcznika do nauczania chemii w zakresie rozszerzonym dla uczniów liceów i techników. Pozostałe dwa moduły to Fundamenty i Pierwiastki i związki...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Podręcznik jest zgodny z podstawą programową obowiązującą od roku szkolnego 2012/13. W podręczniku omówione zostały m.in. Zagadnienia dotyczące: funkcji wykładniczej i logarytmicznej, analizy...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Podręcznik asygnowany jest do nauki matematyki w trzeciej klasie liceum i technikum o profilu podstawowym. Mieści dostępne omówienie najważniejszych zagadnień dotyczących funkcji wykładniczej i...
Podręcznik ten jest przeznaczony dla uczniów liceów ogólnokształcących i profilowanych, techników oraz szkół zawodowych.Autorzy zmierzyli się w tej książce z nieprzychylnym nastawieniem i...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Ten zbiór nawiązuje do powszechnie znanego i uwielbianego Zbioru zadań z chemii dla szkół średnich. Oprócz wielu nowych zadań umieszczono tu prawie wszystkie zadania występujące we wspomnianym...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...