Słodko, zdrowo i z kilku komponentów Marzysz o doskonałej sylwetce, lecz nie wyobrażasz sobie życia bez słodyczy$3125 Sądzisz, że nie da się schudnąć, nie rezygnując z ulubionych deserów$3126 A...
wyjątkowy poradnik, który być może przekona Cię, że nie warto się zniechęcać i powrócić na ścieżkę wiary. Zobacz, o czym nie pamiętasz przy każdym swoim zawahaniu."Jak poruszyć niebo? 44...
seria podręczników dla szkół ponadpodstawowych, zatwierdzonych poprzez MEiN. Przypasowana do wymogów podstawy programowej 2015. Gromadzi spory zakres tworzyw, rozwijających wszystkie umiejętności...
Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Czteroczęściowy kurs prowadzący od poziomu elementarnego do średniozaawansowanego, przygotowujący do matury podstawowej i rozszerzonej. Zeszyt ćwiczeń mieści: różne ćwiczenia doskonalące słownictwo...
Druga część podręcznika przeznaczonego dla 1 lub 2 klasy szkoły ponadgimnazjalnej. To jedna z czterech części innowacyjnego kursu prowadzącego uczniów od poziomu elementary do upper-intermediate....
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do wykorzystywania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
seria podręczników dla szkół ponadpodstawowych, zatwierdzonych przez MEiN. Dopasowana do wymogów podstawy programowej 2015. Mieści spory zakres tworzyw, rozwijających wszystkie umiejętności...
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
linia podręczników do szkół językowych i samodzielnej nauki. Dedykowana dla dzieci w wieku od 6 do 13 lat.Równolegle rozwija wszystkie umiejętności językowe, mieści lekcje CLIL i wzmacnia...
Aby dobrze zdać maturę, uczniowie muszą zerwać ze standardowymi sposobami pisania wypracowań. Nauczyć się interpretowania fragmentów dzieł, logicznego myślenia, selekcji materiału i odnoszenia...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Zawiera 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania poręczne,...
Zeszyt ćwiczeń do linii podręczników Smart Junior.postępowy sześciopoziomowy kurs języka angielskiego dla klas I-VI. Kurs sprężysty, można go zespoić do poziomu uczniów, oparty na teorii...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Mieści 5 zestawów....
Zeszyt ćwiczeń do kolekcji podręczników Young Stars. Kolekcja podręczników do szkół językowych i samodzielnej nauki. Przeznaczona dla dzieci w wieku od 6 do 13 lat. Równolegle rozwija wszystkie...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Niniejsza książka jest zestawem dziesięciu sprawdzianów obejmujących zadania z matematyki dla uczniów kończących szkołę podstawową. Sprawdzian na koniec szkoły podstawowej składa się z dwóch...
Książka ta jest kontynuacją wydanego wcześniej zbioru zadań Na olimpijskim szlaku. Asygnowana jest najczęściej dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjów, jednakże niektóre jej rozdziały mogą...
Od 2015 roku na koniec klasy szóstej szkoły podstawowej uczniowie piszą sprawdzian według nowej, zmodyfikowanej formuły. W części dotyczącej języka polskiego znajdują się zadania sprawdzające...
Zeszyt ćwiczeń do serii podręczników Pioneer.Jest to postępowy kurs dla młodych i dorosłych, który prowadzi uczniów od poziomu początkującego do nowoczesnego.Kurs jest zgodny z wymaganiami...
"Zadania z konkursów chemicznych dla gimnazjalistów" to książka, w której zostały zgromadzone zestawy zadań konkursowych z kilku województw (kujawsko-pomorskiego, łódzkiego, mazowieckiego,...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Zeszyt ćwiczeń do linii podręczników Traveller Plus. Kolekcja dla młodzieży i dorosłych od poziomu Beginners do C1, wg skali CEFR. Każdy poziom na około 100-120 h lekcyjnych. Wzmacnia równolegle...