Uczymy się ortografii to ilustrowane ćwiczenia, przygotowane poprzez doświadczonychpedagogów edukacji wczesnoszkolnej, które w nieskomplikowany sposób pomogą opanować zasady poprawnej pisowni. Te...
Ćwiczenia z Mi oprócz treningu logopedycznego upraszczają dodatkowo funkcje słuchowe, wzrokowe i grafomotoryczne. Materiał zawarty w książce ułożony jest metodycznie i zgodnie z zasadą stopniowania...
Jak liczyć, to tylko zręcznie i poprawnie!Liczenie to kluczowa i potrzebna umiejętność – wiedzą dzieci i dorośli. Lecz wyłącznie interesująca, nietuzinkowa i barwna forma zachęci ucznia do...
Jak liczyć, to tylko zręcznie i poprawnie!Liczenie to kluczowa i konieczna umiejętność – wiedzą dzieci i dorośli. Ale wyłącznie atrakcyjna, nietuzinkowa i barwna forma zachęci ucznia do wspólnego...
Kreatywna zabawa i progresywne nauczanie w domu i szkole! Ucz się, rozwijaj, myśl algorytmami! Sięgnij po nowatorską serię wykorzystującą kody QR! rozmaity pakiet ćwiczeń, krok po kroku, pomoże Ci...
Daj się wciągnąć w wir kosmicznych wyzwań!Udaj się w podróż po Galaktyce Niezwykłości. Twórz piękne obrazki, rysuj i koloruj z fantazją masz tysiące możliwości. Zostań poetą i pisarzem Twoja...
Drodzy Rodzice!demonstrujemy nową kolekcję książeczek dla dzieci, podejmujących pierwsze próby rysowania i pisania. Książeczki asygnowane są do wielokrotnego stosowania, bo dziecko pisze flamastrem...
Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technice żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do użytku szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
W serii Lektura korzystnie opracowana wynajdziecie wszystkie dane potrzebne na lekcjach: biografię autora, streszczenie książki, charakterystykę głównych bohaterów, problematykę utworu. A na...
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Kurs Be Happy rozwija wszystkie kompetencje językowe, biorąc pod uwagę umiejętności nabywane i rozwijane poprzez uczniów w zakresie edukacji wczesnoszkolnej. Materiał dydaktyczny został opracowany...
Najnowsza kolekcja miniopracowań zawiera obok nad wyraz szczegółowego streszczenia lektury omówienie jej problematyki, atrakcyjnie napisaną biografię autora, charakterystykę głównych bohaterów....
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Gromadzi 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Zawiera 5 zestawów....
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Owocna edukacja. Chcemy prawidłowo czytać i pisać. Część 1. Klasy 1-3 informacje produktu: Chcemy korzystnie czytać i pisać cz. 1 to zestaw ćwiczeń z zakresu edukacji polonistycznej, które...
Odkrywam siebie. Złota kolekcja. Sześciolatek. Litery i liczby B+Zeszyt „Litery i liczby B+" z linii „Odkrywam siebie. Złota linia" gromadzi:ćwiczenia w czytaniu, pisaniu,...
"znakomity przekład Pawła Beręsewicza, który wydobył z powieści L. M. Montgomery to, dzięki czemu od ponad 100 lat cieszy się ona popularnością wśród anglojęzycznych czytelników: niezwykły...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej dedykowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...