Zbiór zadań jest ściśle skorelowany z podręcznikiem do matematyki do nowego, 4-letniego liceum i 5-letniego technikum (zgodnym z nową podstawą programową, która obowiązuje w szkołach od września...
Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Zbiór Zadania powtórkowe przed maturą pomoże uczniom w przygotowaniu się do matury z matematyki w zakresie rozszerzonym. Zadania dotyczą wszystkich treści nauczania, których znajomość będzie...
Zbiór zadań typu maturalnego, część 1. I 2., kierujemy do uczniów przygotowujących się do matury z chemii na poziomie zwiększonym, począwszy od roku 2023. Zadania zawarte w zbiorze (w obu częściach...
Tolles Deutsch. 2. Podręcznik to druga część podręcznika do nauki języka niemieckiego dla uczniów szkoły przeciętnej. Uzupełnieniem podręcznika jest zeszyt ćwiczeń Tolles Deutsch 2. A1/A2. Język...
Zbiór zadań jest ściśle skorelowany z podręcznikiem do matematyki do 4-letniego liceum i 5-letniego technikum (zgodnym z nową podstawą programową, która obowiązuje w szkołach od września 2019 r.) i...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do stosowania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Wyjaśnianie chemii… polecamy uczniom liceów i techników, przygotowującym się do matury z chemii na poziomie powiększonym.Egzamin maturalny z chemii obfituje w zadania wykraczające w swojej treści...
Zbiór zadań jest ściśle skorelowany z podręcznikiem do matematyki do 4-letniego liceum i 5-letniego technikum (zgodnym z nową podstawą programową, która obowiązuje w szkołach od września 2019 r.) i...
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Fundamenty to pierwszy moduł podręcznika do nauczania chemii w zakresie powiększonym w liceach i technikach. Pozostałe dwa moduły to Związki naturalne oraz Pierwiastki i związki nieorganiczne. Te...
Podręcznik jest dedykowany dla absolwentów szkół podstawowych, którzy uczęszczają do 4-letnich liceów i 5-letnich techników. Jest zgodny z podstawą programową, która obowiązuje w tych szkołach od...
Tolles Deutsch. 1. Podręcznik to pierwsza część podręcznika do nauki języka niemieckiego dla uczniów szkoły średniej. Uzupełnieniem podręcznika są ćwiczenia Tolles Deutsch 1. A1. Język niemiecki...
Podręcznik jest przeznaczony dla absolwentów szkół podstawowych, którzy uczęszczają do 4-letnich liceów i 5-letnich techników. Jest zgodny z podstawą programową, która obowiązuje w tych szkołach od...
Podręcznik jest dedykowany dla absolwentów szkół podstawowych, którzy uczą się chemii w zakresie zwiększonym, w nowych 4-letnich liceach albo 5-letnich technikach. Jest on zgodny z podstawą...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań przedmaturalnych obejmuje wszystkie treści nauczania dotyczące chemii nieorganicznej, przedstawione w obecnie obowiązującej podstawie programowej MEN, a w szczególności zawarte w module...
Zbiór zadań asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Zawiera 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Posiada 5 zestawów....
Związki organiczne to jeden z trzech modułów podręcznika do nauczania chemii w zakresie zwiększonym dla uczniów liceów i techników. Pozostałe dwa moduły to Fundamenty oraz Pierwiastki i związki...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Kompendium ułatwi uczniom sprawne i produktywne przygotowanie się do matury z matematyki w zakresie podstawowym. Obejmuje wszystkie treści nauczania, których znajomość będzie sprawdzana na...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Podręcznik jest zgodny z podstawą programową obowiązującą od roku szkolnego 2012/13. W podręczniku omówione zostały m.in. Zagadnienia dotyczące: funkcji wykładniczej i logarytmicznej, analizy...