Od inspiracji do realizacji Chcesz rozwijać w dziecku kreatywność i ciekawość świata$4485 Pomóc mu wsłuchać się w swoje emocje i nauczyć stwarzać prawidłowe relacje z innymi$4486 Książka Renaty...
Druga część nowatorskiego podręcznika do nauki gry na fortepianie dla dzieci Preludia, walce i scherza, Czasami melodie „od serca”. Życie nie znosi pustki i ciszy, Życie to muzyka na 88 klawiszy....
Historia widziana oczami babci, spisana słowami wnuczki W Spódniczce ze starej podszewki Urszula Ziober opisuje historię swojej babci, Janiny Janowicz. To opowieść o słonecznym dniu w domu na...
Wzruszająca historia przyjaźni człowieka z wilkiemNiektórzy boją się wilków, ale czy ktoś się zastanawia, co właściwie wilki myślą o ludziach?Wśród malowniczych krajobrazów mroźnej Kanady...
znikome miasto łączy losy kilku osób, z pozoru niemających ze sobą niemało wspólnego Maria, czterdziestoletnia wdowa, postanawia spełnić swoje marzenie i w niewielkim miasteczku otworzyć pizzerię....
Niewiarygodnie wciągająca. Klasyka angielskiej literatury Cydr z Rosie to nieprawdopodobnie żywe wspomnienie o dzieciństwie w odosobnionej wiosce Cotswold, wiosce jeszcze sprzed ery elektryczności...
Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technice żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do wykorzystania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Posiada 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Posiada 5 zestawów....
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Ćwiczenia w zakresie cyfr oraz 24 liter alfabetu. Dostatek czynności zapewnia wyśmienitą zabawę (kolorowanie, pisanie, dopełnianie, naklejanie), podczas, której dziecko łatwiej uczy się poznawać...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej asygnowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
Książeczka do nauki pisania, począwszy od literek i cyferek, a na całych wyrazach ukończywszy. Uczymy się pisać dobrze literki i cyferki - to motto tej książeczki. Pozycja wydawnicza mieści także...
Maria Konopnicka generujeła wiersze dla dzieci na przełomie XIX i XX. W swoich wierszykach odkrywa przed dziećmi świat wiejskiej przyrody, lasy, w których żyją dzikie zwierzęta. Dzieci za sprawą...