Publikacja "Egzamin 8-klasisty z Tutorem. Zestawy zadań z języka polskiego" to świetny zbiór zadań sprawdzających stopień opanowania wymaganego materiału i umiejętności. Zadania w...
Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
"Zadania ze smokiem Maciusiem" to seria zeszytów edukacyjnych dedykowana dla dzieci w wieku przedszkolnym. Dzięki specjalnie przypasowanym zadaniom dzieci poznają świat, wzbogacają...
Sprawdziany dedykowane są dla uczniów klasy 3 szkoły podstawowej do samodzielnej pracy. Obejmują najważniejsze treści programowe edukacji polonistycznej, przyrodniczej, społecznej i matematycznej....
Publikacja mieści szczegółowe i obfite streszczenie z skrupulatną analizą treści. We wnętrzu pomiędzy innymi: • charakterystyka postaci, • przynależność wysokojakościowa, • problematyka utworu -...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do użytku szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Jakie to ciekawe - Na budowie to książeczka ze zbiorem najciekawszych maszyn wykorzystywanych na placu budowy. Dzięki pokaźnym fotografiom dziecko dokładnie przyjrzy się szczegółom i zdobędzie...
Książka Arteterapia. Scenariusze zajęć z serii: Terapia Pedagogiczna. Warsztaty i Scenariusze Zajęć przeznaczona jest dla nauczycieli, pedagogów i innych osób zainteresowanych oddziaływaniem...
Jakie to interesujące - w lesie to książeczka, dzięki której dziecko pozna mieszkańców lasu i części leśnego krajobrazu. Szerokie i kolorowe zdjęcia przyciągną uwagę najmłodszych i rozszerzą ich...
Jakie to atrakcyjne Pieski Obowiązkowa pozycja dla dzieci, które uwielbiają psy. Dzięki zawartym w książce zdjęciom, dziecko może lepiej przyjrzeć się najkorzystniejszemu przyjacielowi człowieka,...
Zbiór zadań dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Posiada 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to nowoczesny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
"Wybrane baśnie polskie i europejskie" to zbiór najpopularniejszych i najpiękniejszych baśni takich twórców jak Hans Christian Andersen, Charles Perrault, Aleksander Puszkin, bracia Grimm...
Jakie to ciekawe Kotki Kapitan Nauka informacje artykułu: Jakie to niebanalne - Kotki to książeczka dla najmłodszych czytelników, zainteresowanych światem zwierząt. Dzieci lepiej poznają świat...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Zawiera 5 zestawów....
Karty pracy "Ponad słowami" uporządkowane są według rozdziałów i bloków podręczników dla klasy 1, dzięki czemu mogą być stosowane w bieżącej nauce. Poszczególne zestawy zadań zezwalają na...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
"Zadania ze smokiem Maciusiem" to seria zeszytów edukacyjnych asygnowana dla dzieci w wieku przedszkolnym. Dzięki specjalnie dostosowanym zadaniom dzieci poznają świat, wzbogacają...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Niniejsza książka pomoże ci zrozumieć, co formuje w mózgu emocje. Przyjemność (i wynikające z niej zabezpieczenie się przed bólem) ma tu kluczowe znaczenie, gdyż jest,,zapłatą" za wszystkie...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...