"Druga część zbioru „Egzamin ósmoklasisty" obejmuje wszystkie zagadnienia z geometrii zawarte w podstawie programowej z matematyki dla II etapu edukacyjnego. Znajdują się w nim zróżnicowane...
Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
zebrane w Matematyce bez prądu pomysły można wykorzystywać podczas lekcji matematyki na każdym poziomie nauczania, a także na zajęciach dodatkowych. Książka pomaga zaktywizować uczniów oraz...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do użytkowania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Matematyczne pomieszanie z poplątaniem to zbiór zadań i zestawów powtórkowych obejmujących zagadnienia z podstawy programowej dla klas IV–VI szkoły podstawowej.Zadania znajdujące się w książce...
Aby dobrze zdać maturę, uczniowie muszą zerwać ze standardowymi sposobami pisania wypracowań. Nauczyć się interpretowania fragmentów dzieł, logicznego myślenia, selekcji materiału i odnoszenia...
Zbiór zadań asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Mieści 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Mieści 5 zestawów....
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Książka ta jest kontynuacją wydanego wcześniej zbioru zadań Na olimpijskim szlaku. Asygnowana jest z reguły dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjów, jednakże niektóre jej rozdziały mogą okazać...
Niniejsza książka jest zestawem dziesięciu sprawdzianów obejmujących zadania z matematyki dla uczniów kończących szkołę podstawową. Sprawdzian na koniec szkoły podstawowej składa się z dwóch...
Od 2015 roku na koniec klasy szóstej szkoły podstawowej uczniowie piszą sprawdzian według nowej, zmienionej formuły. W części dotyczącej języka polskiego znajdują się zadania sprawdzające...
Zbiór zadań kierowany jest do uczniów szkół przeciętnych ciekawych się matematyką, którzy pragną powiększyć swoją wiedzę i rozwinąć uzdolnienia w tym kierunku. Książka będzie pomocna w...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
"Arkusze zadań maturalnych z chemii. Matura 2021 z Tutorem" to zbiór pięciu autorskich zestawów zadań maturalnych przygotowanych poprzez dra Zdzisława Głowackiego. Są to arkusze...
Książka Matematyka. Kody, szyfry, wróżby pisana jest,,na poziom" końcowych klas nowej, ośmioklasowej szkoły podstawowej. Co to znaczy,,na poziom"$280 Najpierw trzeba powiedzieć, o czym jest...
"Zadania z konkursów chemicznych dla gimnazjalistów" to książka, w której zostały skatalogowane zestawy zadań konkursowych z kilku województw (kujawsko-pomorskiego, łódzkiego,...
W książce "Zadania z matematyki dla olimpijczyków" autorzy zebrali i przedstawili szereg ciekawych, konkursowych zadań wraz z pełnymi rozwiązaniami. Są tu zadania własne, użytkowane przez...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to nowoczesny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Dokumentacja hotelowa do kwalifikacji HGT.03. Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie to innowacyjne, kolorowe, dobrane do najnowszej podstawy programowej ćwiczenia, które zawierają...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej dedykowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
Książka Konkurs z języka polskiego dla gimnazjalistów to opracowanie, które ma pomóc uczniom w przygotowaniu się do tego konkursu. Posiada rozdziały poświęcone poszczególnym działom gramatyki, jak:...