„Kangurek Niko i zadania matematyczne dla klasy VI" to zbiór zadań matematycznych przeznaczonych dla uczniów klas szóstych szkół podstawowych. Treści książki są zgodne z Rozporządzeniem MEN z...
„Kangurek Niko i zadania matematyczne dla klasy V" to zbiór zadań matematycznych przeznaczonych dla uczniów klas piątych szkół podstawowych. Treści książki są zgodne z Rozporządzeniem MEN z...
Elementarz. Nauka czytania metodą sylabową i globalną,br>Elementarz. Nauka czytania metodą sylabową i globalną składa się z trzech części. O Część I to wprowadzenie wszystkich liter (kolejno -...
Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Arkusze egzaminacyjne z języka polskiego dla uczniów klas ósmych to komplet ośmiu testów, które pozwolą usystematyzować wiedzę niezbędną do dobrego zdania egzaminu ósmoklasisty, a co ważniejsze –...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do stosowania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Dyktanda z nagraniem dla klas I-III. Linia „Dyktanda z nagraniem dla klas I-III" to dyktanda do samodzielnego napisania i sprawdzenia. Książki z linii „Dyktanda z nagraniem" pozwalają na...
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Zbiór zadań przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Mieści 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania poręczne,...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Zawiera 5 zestawów....
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
„Kangurek Niko i zadania matematyczne dla klasy III" to zbiór zadań matematycznych dedykowanych dla uczniów klas trzecich szkół podstawowych. Treści książki są zgodne z Rozporządzeniem MEN z...
,,Kangurek Niko i zadania matematyczne dla klasy II" to zbiór zadań matematycznych asygnowanych dla uczniów klas drugich szkół podstawowych. Treści książki są zgodne z Rozporządzeniem MEN z...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to nowoczesny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
"Realizacja usług w recepcji" jest wydanym w dwóch częściach podręcznikiem asygnowanym dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Publikacja została przygotowana zgodnie...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do użytku...
„Licz ze mną. Zbiór zadań z matematyki dla uczniów klas 7 i 8. Część 2" to druga część kolekcji z zakresu umiejętności matematycznych dedykowanej dla uczniów klas siódmych i ósmych. Zadania...
Żywienie i usługi gastronomiczneCz. IV. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
"Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie" jest podręcznikiem wydanym w dwóch częściach, dedykowanym dla uczniów szkół kształcących w zawodach technik hotelarstwa, a także...
Książka,,Tropik matematyczny dla klasy 2" dedykowana jest dla uczniów klasy II. Została opracowana zgodnie z nową podstawą programową MEN. Może być wykorzystywana jako uzupełniający zeszyt...