Pathways to nowy kurs Academic English dla studentów wszystkich kierunków. Rozwija kompetencje akademickie i językowe wykorzystując postępowe infografiki, lekcje video, wykresy i arkusze danych w...
Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technice żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
komplet gromadzi 11 testów sprawdzających umiejętność cichego czytania ze zrozumieniem. Ćwiczenia zostały przygotowane w oparciu o fragmenty utworów literackich, wybrane z wykazu lektur...
zestaw zawiera 10 testów sprawdzających umiejętność cichego czytania ze zrozumieniem. Ćwiczenia zostały przygotowane w oparciu o fragmenty utworów literackich, wybrane z wykazu lektur obowiązkowych...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do użytku szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
W książce pozostały przedstawione podstawy zarządzania strategicznego oraz sporo metod innowacyjnania przy tworzeniu planu strategicznego. Dzięki temu menedżerowie mogą opracować mistrzowską i...
Czytanie ze zrozumieniem dla klasy 8 to dobór testów sprawdzających umiejętność rozumienia czytanego tekstu. Ćwiczenia zostały przygotowane w oparciu o fragmenty utworów literackich, wybranych z...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Mieści 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Mieści 5 zestawów....
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Keynote to jedyny kurs do nauki języka angielskiego napisany w oparciu o najlepsze na świecie prezentacje TED Talks. Państwa słuchacze będą uczyć się angielskiego z fascynujących tworzyw i...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to nowoczesny pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
„Czytanie ze zrozumieniem" to ćwiczenia skierowane do uczniów klasy 2. 24 teksty, a także powiązane z nimi zadania usprawniają kompetencje czytelnicze uczniów, wspomagają rozwój logicznego...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
JĘZYK POLSKI INACZEJ! RYSUJ, NOTUJ I ZAPAMIĘTUJ! "PISANIE JAK MALOWANE. REDAGOWANIE WYPOWIEDZI" to połączenie polonistycznej pasji z graficznym przekazywaniem wiedzy. Autorka sprawnie...
Ćwiczenia wyrównawcze z matematyki dla uczniów klasy 4 szkoły podstawowej. Zbiór 40 kart pracy zawiera zadania z następujących działów:- Figury geometryczne- Ułamki- Liczby i działania- Czas i...
"Realizacja usług w recepcji" jest wydanym w dwóch częściach podręcznikiem dedykowanym dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Publikacja została przygotowana zgodnie...
"Realizacja usług w recepcji" jest wydanym w dwóch częściach podręcznikiem dedykowanym dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Publikacja została przygotowana zgodnie...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do użytku...
"Ćwiczenia sylabowe" to kolekcja zeszytów wspomagających edukację Pierwszoklasisty. Kolejność poznawania kolejnych głosek jest zgodna z przyjętą w podręczniku "Nasz...