Cosmopolite 1 to pierwszy z 4-stopniowego, progresywnego kursu do nauki języka francuskiego od podstaw, dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych i dorosłych - poziom A1. Podręcznik charakteryzuje się...
Cosmopolite 2 to drugi poziom z 4-stopniowego, innowacyjnego kursu do nauki języka francuskiego od podstaw, dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych i dorosłych – poziom A2. Podręcznik charakteryzuje...
Zeszyt ćwiczeń "Cosmopolite 2" stanowi uzupełnienie podręcznika ucznia. W pełni odpowiada strukturze podręcznika. Zezwala na utrwalenie i sprawdzenie umiejętności językowych. Zadania ustne...
"Cosmopolite 3" to trzeci poziom z 4-stopniowego, progresywnego kursu do nauki języka francuskiego od podstaw, dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych i dorosłych - poziom B1. Podręcznik...
Alter Ego+ 4 podręcznik + CD-Rom (poziom B2)Podręcznik Alter Ego+ 4 przeznaczony jest na kurs trwający ok. 120 godzin lekcyjnych. Kurs przygotowuje ucznia do nowej formuły egzaminu DELF...
Alter Ego+ 4 zeszyt ćwiczeń + płyta CD Zeszyt ćwiczeń Alter Ego+ 4 stanowi uzupełnienie do podręcznika.Liczne ćwiczenia leksykalne i gramatyczne umożliwiają sprawdzenie i utrwalenie...
barwny zeszyt ćwiczeń Adomania 3 stanowi uzupełnienie podręcznika. Gromadzi liczne ćwiczenia pisemne i ustne utrwalające przerabiany materiał w podręczniku. Rozmaite zadania urozmaicają naukę. W...
Niveau A1 Das einsprachig französische Lehrwerk Adomania eignet sich für Jugendliche ab ca. 13 Jahren. Adomania greift visuelle, schriftliche und mündliche Elemente aus der Erlebniswelt der...
Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technice żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do wykorzystania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Informator o egzaminie maturalnym z chemii od roku szkolnego 2022/2023.Informator został opracowany przez Centralną Komisję Egzaminacyjną we współpracy z okręgowymi komisjami egzaminacyjnymi w...
Informator o egzaminie maturalnym z fizyki od roku szkolnego 2022/2023Informator został opracowany poprzez Centralną Komisję Egzaminacyjną we współpracy z okręgowymi komisjami egzaminacyjnymi w...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Gromadzi 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Mieści 5 zestawów....
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Biologia. Informator o egzaminie maturalnym z biologii od roku szkolnego 2022/2023.Informator został opracowany przez Centralną Komisję Egzaminacyjną we współpracy z okręgowymi komisjami...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to postępowy pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej dedykowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...