Podręcznik obejmuje 60 jednostek tematycznych i jest zgodny z programem nr AZ-3-01/18. Każdy temat mieści stałe elementy: Poznaję, Słucham Boga, Rozważam, Działam. Grafika ujęta w formie bloga...
Podręcznik do religii dla klasy IV pięcioletniego technikum Za progiem nadziei o nr AZ-43-01/12-KI-2/14 z dnia 01.09.2014 Obejmuje 60 tematów zgrupowanych w pięciu rozdziałach. •Tematyka...
Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technice żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Ćwiczenia do podręcznika nr AZ-21-01/20-KI-2/20. Zeszyt ćwiczeń odzwierciedla tok katechezy zawarty w przewodniku metodycznym. Pomaga uczniom pogłębić wiedzę o Bogu przez rozwiązywanie...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do użytkowania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
wybór najpopularniejszych dzieł Williama Szekspira - Romeo i Julii, Hamleta, a także Makbeta to pozycja rekomendowana nie tylko dla wielbicieli doskonałego dramatopisarza,na dodatek dla każdego...
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Podręcznik do religii dla klasy IV liceum i czteroletniego technikum „W bogactwie miłości" o nr AZ-43-03/12-KI-1/14 z dnia 09.07.2014 Obejmuje 48 tematów zgrupowanych w czterech...
Błogosławieni, którzy szukają Jezusa. Religia. Podręcznik do 7 klasy szkoły podstawowej Autor: ks. Dr Krzysztof Mielnicki, Elżbieta Kondrak, Ewelina Parszewska Wydawca: Jedność Oprawa: Miękka...
Religia. Szkoła podstawowa klasa 2. Odkrywam królestwo Boże. Podręcznik. JednośćJeśli zależy Ci aby dziecko znalazło własną duchową drogę życia, to podręcznik "Religia. Szkoła podstawowa klasa...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Mieści 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Zawiera 5 zestawów....
Matematyka dla obszernych i małych Niniejsza broszura przeznaczona jest dla uczniów szkół podstawowych. Wśród tematów poruszanych w niniejszej broszurze można wyodrębnić zadania tekstowe logiczne o...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Gotowe wypracowania z historii dla szkół średnichCzęść trzeciaISBN: 8387851213Kod paskowy: 9788387851217Autorzy: Kwatkiewicz PiotrRok wydania: 2000Kod wydawcy: 30167Miejscowość: BUKliczba stron:...
Szczęśliwi, którzy żyją wiarą - Podręcznik do religii dla klasy II liceum i technikumPodręcznik zgodny z nowa podstawą programową. Numer programu AZ-3-01/18 z dn. 19 IX 2018Obejmuje 60 jednostek...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
PODRĘCZNIK nr AZ-32-01/13-KI-4/14 do nauki religii rzymskokatolickiej dla klasy II gimnazjum zgodny z programem nauczania nr AZ-3-01/13 z dnia 9 IV 2013 r.przedstawia młodemu człowiekowi korzyści...
W poszukiwaniu skarbów to linia pięciu szczególnie pomocnych w pracy katechetycznej książek, które pomagają dzieciom i młodzieży odkrywać skarby ukryte w sakramentach świętych.Komunia Święta i...
Dokumentacja hotelowa do kwalifikacji HGT.03. Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie to innowacyjne, kolorowe, dobrane do najnowszej podstawy programowej ćwiczenia, które zawierają...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej asygnowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...