Publikacja "Egzamin 8-klasisty z Tutorem. Zestawy zadań z języka polskiego" to nieprzeciętny zbiór zadań sprawdzających stopień opanowania wymaganego materiału i umiejętności. Zadania w...
Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
"Zadania ze smokiem Maciusiem" to seria zeszytów edukacyjnych przeznaczona dla dzieci w wieku przedszkolnym. Dzięki specjalnie dopasowanym zadaniom dzieci poznają świat, wzbogacają...
Publikacja zawiera szczegółowe i obfite streszczenie z dokładną analizą treści. Wewnątrz pomiędzy innymi: • charakterystyka postaci, • przynależność gatunkowa, • problematyka utworu - walka ze...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do wykorzystania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Jakie to ciekawe - Na budowie to książeczka ze zbiorem najciekawszych urządzeń używanych na placu budowy. Dzięki dużym fotografiom dziecko dokładnie przyjrzy się szczegółom i zdobędzie podstawową...
Jakie to ciekawe - w lesie to książeczka, dzięki której dziecko pozna mieszkańców lasu i komponenty leśnego krajobrazu. Szerokie i kolorowe zdjęcia przyciągną uwagę najmłodszych i powiększą ich...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Gromadzi 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
Jakie to interesujące Pieski Obowiązkowa pozycja dla dzieci, które uwielbiają psy. Dzięki zawartym w książce zdjęciom, dziecko może lepiej przyjrzeć się najkorzystniejszemu przyjacielowi człowieka,...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Zawiera 5 zestawów....
"Wybrane baśnie polskie i europejskie" to zbiór najpopularniejszych i najbłyskotliwiejszych baśni takich twórców jak Hans Christian Andersen, Charles Perrault, Aleksander Puszkin, bracia...
Jakie to interesujące Kotki Kapitan Nauka informacje produktu: Jakie to atrakcyjne - Kotki to książeczka dla najmłodszych czytelników, zainteresowanych światem zwierząt. Dzieci lepiej poznają świat...
Język angielski.Poziom podstawowy i powiększony.Do matury pozostało już tylko 100 dni? Czas na powtórkę! Przypomnij sobie potrzebnezagadnienia do egzaminu dojrzałości z języka angielskiego na...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Karty pracy "Ponad słowami" uporządkowane są według rozdziałów i bloków podręczników dla klasy 1, dzięki temu mogą być użytkowane w bieżącej nauce. Poszczególne zestawy zadań zezwalają na...
"Zadania ze smokiem Maciusiem" to seria zeszytów edukacyjnych asygnowana dla dzieci w wieku przedszkolnym. Dzięki specjalnie przypasowanym zadaniom dzieci poznają świat, wzbogacają...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to nowoczesny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Sprawdziany asygnowane są dla uczniów klasy 3 szkoły podstawowej do samodzielnej pracy. Obejmują najważniejsze treści programowe edukacji polonistycznej, przyrodniczej, społecznej i matematycznej....
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej dedykowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
Dokumentacja hotelowa do kwalifikacji HGT.03. Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie to nowoczesne, kolorowe, dobrane do najnowszej podstawy programowej ćwiczenia, które zawierają...
Nieprzebyte morza, niestrudzeni piraci, żaglowce i przygody, o których do dzisiaj opowiada się w portowych tawernach. Wśród nich są te o zmaganiach z ortograficznymi pułapkami, o mieliznach liter...