60 lat Krajowej Olimpiady Chemicznej – wydanie jubileuszowe pakiet zadań z ostatnich dziesięciu edycji Krajowej Olimpiady Chemicznej do 2013 roku włącznie, podzielony według poszczególnych etapów...
Czy znasz powiedzenie że matematykowi do pracy starczy kartka, ołówek i kosz na śmieci? To nieprawda! Pasjonującą, efektowną i ergonomiczną matematykę poznaje się dopiero w laboratorium. Uściślijmy...
W poradniku przedstawiono wiadomości konieczne do poprawnego zaplanowania i przeprowadzenia procesu wytwarzania narzędzi skrawających, a także do ich optymalnej eksploatacji.Poradnik jest...
Książka demonstruje naturę wirusów i ich proces replikacyjny. Omawia wirusy atakujące bakterie, zwierzęta, a także rośliny, patogeniczność wirusów oraz sposoby i możliwości zwalczania zakażeń...
Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technice żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Paszport trzecioklasisty to książka wykonana z myślą o uczniach klas 1-3 szkół podstawowych ze szczególnym uwzględnieniem trzecioklasistów. Z tą publikacją żadne zagadnienie, omawiane na zajęciach...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do użytkowania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Kompendium licealisty to rzeczowa, niezwykle spora publikacja wytwarzana z myślą o uczniach szkół przeciętnych. Książka posiada nad wyraz pokaźny przekrój wiedzy z języka polskiego, na jej kartach...
Zbiór zadań przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Gromadzi 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to postępowy komplet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Posiada 5 zestawów....
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Testy ósmoklasisty to zbiór pięciu testów przygotowanych i opracowanych poprzez najkorzystniejszych metodyków, według wytycznych CKE. Testy są kierowane w głównej mierze do uczniów ostatnich klas...
Ilustrowana gramatyka angielska dla młodzieży to książka dedykowana z reguły uczniom starszych klas szkół podstawowych i szkół średnich. Publikacja w przystępny sposób omawia ważne gramatyczne...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Owocna edukacja. Chcemy dobrze czytać i pisać. Część 1. Klasy 1-3 dane artykułu: Chcemy poprawnie czytać i pisać cz. 1 to komplet ćwiczeń z zakresu edukacji polonistycznej, które zezwalają na...
Odkrywam siebie. Złota seria. Sześciolatek. Litery i liczby B+Zeszyt „Litery i liczby B+" z kolekcji „Odkrywam siebie. Złota kolekcja" posiada:ćwiczenia w czytaniu, pisaniu,...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej dedykowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
Repetytorium. Gramatyka, ortografia, interpunkcja to kompendium wiedzy z zakresu języka polskiego na poziomie szkoły podstawowej. Żeby usystematyzować obszerną wiedzę i ułatwić poruszanie się po...