Podręcznik obejmuje 60 jednostek tematycznych i jest zgodny z programem nr AZ-3-01/18. Każdy temat mieści stałe elementy: Poznaję, Słucham Boga, Rozważam, Działam. Grafika ujęta w formie bloga...
Podręcznik do religii dla klasy IV pięcioletniego technikum Za progiem nadziei o nr AZ-43-01/12-KI-2/14 z dnia 01.09.2014 Obejmuje 60 tematów zgrupowanych w pięciu rozdziałach. •Tematyka...
Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w...
Paszport trzecioklasisty to książka wytwarzana z myślą o uczniach klas 1-3 szkół podstawowych ze szczególnym uwzględnieniem trzecioklasistów. Z tą publikacją żadne zagadnienie, omawiane na...
Ćwiczenia do podręcznika nr AZ-21-01/20-KI-2/20. Zeszyt ćwiczeń odzwierciedla tok katechezy zawarty w przewodniku metodycznym. Pomaga uczniom pogłębić wiedzę o Bogu przez rozwiązywanie...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do użytkowania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Podręcznik do religii dla klasy IV liceum i czteroletniego technikum „W bogactwie miłości" o nr AZ-43-03/12-KI-1/14 z dnia 09.07.2014 Obejmuje 48 tematów zgrupowanych w czterech...
Błogosławieni, którzy szukają Jezusa. Religia. Podręcznik do 7 klasy szkoły podstawowej Autor: ks. Dr Krzysztof Mielnicki, Elżbieta Kondrak, Ewelina Parszewska Wydawca: Jedność Oprawa: Miękka...
Kompendium licealisty to rzeczowa, niezwykle obszerna publikacja wytworzona z myślą o uczniach szkół średnich. Książka zawiera nad wyraz wielki przekrój wiedzy z języka polskiego, na jej kartach...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Zawiera 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania poręczne,...
Religia. Szkoła podstawowa klasa 2. Odkrywam królestwo Boże. Podręcznik. JednośćJeśli zależy Ci aby dziecko znalazło własną duchową drogę życia, to podręcznik "Religia. Szkoła podstawowa klasa...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Posiada 5 zestawów....
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Testy ósmoklasisty to zbiór pięciu testów przygotowanych i opracowanych poprzez najlepszych metodyków, według wytycznych CKE. Testy są kierowane przeważnie do uczniów ostatnich klas szkół...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Ilustrowana gramatyka angielska dla młodzieży to książka asygnowana z reguły uczniom starszych klas szkół podstawowych i szkół średnich. Publikacja w przystępny sposób omawia ważne gramatyczne...
Szczęśliwi, którzy żyją wiarą - Podręcznik do religii dla klasy II liceum i technikumPodręcznik zgodny z nowa podstawą programową. Numer programu AZ-3-01/18 z dn. 19 IX 2018Obejmuje 60 jednostek...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to nowoczesny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
PODRĘCZNIK nr AZ-32-01/13-KI-4/14 do nauki religii rzymskokatolickiej dla klasy II gimnazjum zgodny z programem nauczania nr AZ-3-01/13 z dnia 9 IV 2013 r.przedstawia młodemu człowiekowi korzyści...
W poszukiwaniu skarbów to linia pięciu nad wyraz pomocnych w pracy katechetycznej książek, które pomagają dzieciom i młodzieży odkrywać skarby ukryte w sakramentach świętych.Komunia Święta i skarb...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej dedykowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...