Pediatria – innowacyjny, aktualny, krystaliczny, multimedialny podręcznik na miarę nowych wyzwań pediatrii, przeznaczony zarówno dla studentów medycyny, lekarzy podczas specjalizacji, jak i dla...
Książka jest dedykowana dla tych psychologów, psychiatrów i lekarzy rodzinnych, którzy są zainteresowani teoretycznymi podstawami systemowej terapii rodzin. Praca, pisana z perspektywy paradygmatu...
progresywna metoda łącząca trzy produktywne praktyki terapeutyczne.Jedną z oznak schizofrenii jest upośledzenie funkcjonowania społecznego, prowadzące do ograniczenia kontaktów, wykluczenia i...
Zwarty i nowoczesny podręcznik napisany poprzez profesorów Katedry Histologii Collegium Medium Uniwersytetu Jagiellońskiego. Pokazuje w dostępny sposób strukturę mikroskopową i jej powiązania z...
"A oto mój sekret. Jest wyjątkowo prosty: prawidłowo widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu". Drobny Książę, najefektowniejsza opowieść o poszukiwaniu przyjaźni,...
Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technice żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Ellen Notbohm i Veronica Zysk proponują dużo zabaw i ćwiczeń, które pozytywnie wpłyną na rozwój dzieci z autyzmem i zespołem Aspergera. Te skuteczne wskazówki pomogą dziecku odnosić sukcesy w...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do użytkowania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
W książce omówione są wszystkie zagadnienia dotyczące statystyki, występujące w podstawie programowej kształcenia w zawodach z 2012 r. I 2017 r. W części PKZ (A.m)/ PKZ (AU.m) Umiejętności...
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Podręcznik ma charakter kompendium wiedzy z zakresu planowania, sporządzania sprawozdań oraz analiz. Jego struktura, a także treść poszczególnych rozdziałów zostały opracowane w taki sposób, żeby...
Podręcznik jest dobrany do nowych podstaw programowych kształcenia w zawodach z 2012 r. Składa się z sześciu rozdziałów. Ponadto posiada wykaz stosowanych skrótów, szczegółowy wykaz aktów prawnych...
Zbiór zadań przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Mieści 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to postępowy komplet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Odpowiedzi do książki Kwalifikacja A.18/AU.20. Prowadzenie sprzedaży. Egzamin potwierdzający kwalifikacje w zawodzieISBN: 9788377350942Kod paskowy: 9788377350942Autorzy: Wolak MonikaRok wydania:...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Gromadzi 5 zestawów....
Książka zawiera 248 ćwiczeń, przeróżnych pod względem formy i stopnia trudności. Może być używana zarówno podczas zajęć lekcyjnych, stanowiąc interesujące ich urozmaicenie, jak i jako gotowe źródło...
Zbiór ćwiczeń jest precyzyjnie dostosowany do treści i układu podręcznika Sprzedaż produktów i usług reklamowych. Może być stosowany w szkołach realizujących podstawy programowe kształcenia w...
Zbiór ćwiczeń jest przypasowany do wydanego poprzez nas podręcznika Pracownicy administracji publicznej. Książka gromadzi 122 różne ćwiczenia, które pozwalają uczniom na powtórzenie i utrwalenie...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
W podręczniku w przystępny sposób wyjaśnione są zagadnienia dotyczące osobowości, rozumienia, odczuwania i motywacji (kompetencje personalne) oraz funkcjonowania człowieka w przeróżnych sytuacjach...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Przeznaczenie podręcznika: zawód: technik organizacji reklamy kwalifikacja: A.26. Sprzedaż produktów i usług reklamowychWszystkie zagadnienia zostały omówione w podręczniku w sposób maksymalnie...