To nowatorski podręcznik do nauczania języka polskiego dla dzieci, który bazuje na zabawie - na ogół ruchowo-wokalnych układach tanecznych - żeby w ten sposób pomóc w nauczaniu i utrwalaniu nowego...
"A oto mój sekret. Jest nad wyraz prosty: dobrze widzi się wyłącznie sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu". Niewiele znaczący Książę, najatrakcyjniejsza opowieść o poszukiwaniu...
Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do wykorzystywania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
W książce omówione są wszystkie zagadnienia dotyczące statystyki, występujące w podstawie programowej kształcenia w zawodach z 2012 r. I 2017 r. W części PKZ (A.m)/ PKZ (AU.m) Umiejętności...
Aby poprawnie zdać maturę, uczniowie muszą zerwać ze standardowymi sposobami pisania wypracowań. Nauczyć się interpretowania fragmentów dzieł, logicznego myślenia, selekcji materiału i odnoszenia...
Podręcznik ma charakter kompendium wiedzy z zakresu planowania, sporządzania sprawozdań, a także analiz. Jego struktura i treść poszczególnych rozdziałów zostały opracowane w taki sposób, aby...
Podręcznik jest przypasowany do nowych podstaw programowych kształcenia w zawodach z 2012 r. Składa się z sześciu rozdziałów. Dodatkowo posiada wykaz użytkowanych skrótów, szczegółowy wykaz aktów...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to nowoczesny pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Posiada 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
Odpowiedzi do książki Kwalifikacja A.18/AU.20. Prowadzenie sprzedaży. Egzamin potwierdzający kwalifikacje w zawodzieISBN: 9788377350942Kod paskowy: 9788377350942Autorzy: Wolak MonikaRok wydania:...
Książka zawiera 248 ćwiczeń, rozmaitych pod względem formy i stopnia trudności. Może być wykorzystywana jednocześnie w trakcie zajęć lekcyjnych, stanowiąc atrakcyjne ich urozmaicenie, jak i jako...
Zbiór ćwiczeń jest starannie przypasowany do treści i układu podręcznika Sprzedaż produktów i usług reklamowych. Może być użytkowany w szkołach realizujących podstawy programowe kształcenia w...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Zawiera 5 zestawów....
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Niniejsza książka jest zestawem dziesięciu sprawdzianów obejmujących zadania z matematyki dla uczniów kończących szkołę podstawową. Sprawdzian na koniec szkoły podstawowej składa się z dwóch...
Zbiór ćwiczeń jest przypasowany do wydanego poprzez nas podręcznika Pracownicy administracji publicznej. Książka gromadzi 122 różnorodne ćwiczenia, które pozwalają uczniom na powtórzenie i...
Książka ta jest kontynuacją wydanego wcześniej zbioru zadań Na olimpijskim szlaku. Przeznaczona jest zwykle dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjów, aczkolwiek niektóre jej rozdziały mogą okazać...
Od 2015 roku na koniec klasy szóstej szkoły podstawowej uczniowie piszą sprawdzian według nowej, zmodyfikowanej formuły. W części dotyczącej języka polskiego znajdują się zadania sprawdzające...
"Zadania z konkursów chemicznych dla gimnazjalistów" to książka, w której zostały zebrane zestawy zadań konkursowych z kilku województw (kujawsko-pomorskiego, łódzkiego, mazowieckiego,...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
"Arkusze zadań maturalnych z chemii. Matura 2021 z Tutorem" to zbiór pięciu autorskich zestawów zadań maturalnych przygotowanych poprzez dra Zdzisława Głowackiego. Są to arkusze...