"A oto mój sekret. Jest niezwykle prosty: prawidłowo widzi się jedynie sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu". Nieznaczny Książę, najatrakcyjniejsza opowieść o poszukiwaniu...
Podręcznik do religii dla klasy IV pięcioletniego technikum Za progiem nadziei o nr AZ-43-01/12-KI-2/14 z dnia 01.09.2014 Obejmuje 60 tematów zgrupowanych w pięciu rozdziałach. •Tematyka...
Podręcznik obejmuje 60 jednostek tematycznych i jest zgodny z programem nr AZ-3-01/18. Każdy temat zawiera stałe części: Poznaję, Słucham Boga, Rozważam, Działam. Grafika ujęta w formie bloga...
Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Ćwiczenia do podręcznika nr AZ-21-01/20-KI-2/20. Zeszyt ćwiczeń odzwierciedla tok katechezy zawarty w przewodniku metodycznym. Pomaga uczniom pogłębić wiedzę o Bogu przez rozwiązywanie...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do korzystania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Podręcznik do religii dla klasy IV liceum i czteroletniego technikum „W bogactwie miłości" o nr AZ-43-03/12-KI-1/14 z dnia 09.07.2014 Obejmuje 48 tematów zgrupowanych w czterech...
W książce omówione są wszystkie zagadnienia dotyczące statystyki, występujące w podstawie programowej kształcenia w zawodach z 2012 r. I 2017 r. W części PKZ (A.m)/ PKZ (AU.m) Umiejętności...
Błogosławieni, którzy szukają Jezusa. Religia. Podręcznik do 7 klasy szkoły podstawowej Autor: ks. Dr Krzysztof Mielnicki, Elżbieta Kondrak, Ewelina Parszewska Wydawca: Jedność Oprawa: Miękka...
Podręcznik ma charakter kompendium wiedzy z zakresu planowania, sporządzania sprawozdań i analiz. Jego struktura, a także treść poszczególnych rozdziałów zostały opracowane w taki sposób, żeby...
Zbiór zadań przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Gromadzi 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to postępowy zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Odpowiedzi do książki Kwalifikacja A.18/AU.20. Prowadzenie sprzedaży. Egzamin potwierdzający kwalifikacje w zawodzieISBN: 9788377350942Kod paskowy: 9788377350942Autorzy: Wolak MonikaRok wydania:...
Podręcznik jest dostosowany do nowych podstaw programowych kształcenia w zawodach z 2012 r. Składa się z sześciu rozdziałów. Na dodatek zawiera wykaz wykorzystywanych skrótów, szczegółowy wykaz...
Religia. Szkoła podstawowa klasa 2. Odkrywam królestwo Boże. Podręcznik. JednośćJeśli zależy Ci by dziecko znalazło własną duchową drogę życia, to podręcznik "Religia. Szkoła podstawowa klasa...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Zawiera 5 zestawów....
Zbiór ćwiczeń jest dokładnie dostosowany do treści i układu podręcznika Sprzedaż produktów i usług reklamowych. Może być wykorzystywany w szkołach realizujących podstawy programowe kształcenia w...
Książka gromadzi 248 ćwiczeń, zróżnicowanych pod względem formy i stopnia trudności. Może być użytkowana równocześnie w trakcie zajęć lekcyjnych, stanowiąc interesujące ich urozmaicenie, jak i jako...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Zbiór ćwiczeń jest przypasowany do wydanego poprzez nas podręcznika Pracownicy administracji publicznej. Książka posiada 122 rozmaite ćwiczenia, które pozwalają uczniom na powtórzenie i utrwalenie...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...