SHL – ten znak firmowy pojawił się na polskich motocyklach w roku 1938, a po wojennej zawierusze ponownie w roku 1947. Okres największej popularności i zarazem świetności SHL-ek przypada na lata...
Kurs języka włoskiego dla gimnazjalistów poprawnie sprawdzający się w warunkach szkolnych. Autorzy kładą szczególny nacisk na ćwiczenia rozwijające umiejętności komunikacyjne. - Tematyka bliska...
Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Napisany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodach z 2017 r., bogato ilustrowany podręcznik poświęcony podstawom budowy, diagnozowania i naprawy podwozi i nadwozi pojazdów samochodowych....
Napisany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodach z 2017 roku, bogato ilustrowany podręcznik poświęcony pomiarom elektrycznym i elektronicznym. Opisano w nim zagadnienia związane z...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do stosowania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Kurs języka włoskiego dla uczniów szkół podstawowych, obejmujący poziom A1. Autorzy kładą szczególny nacisk na ćwiczenia rozwijające umiejętności komunikacyjne. • Tematyka bliska uczniom,• Czytelny...
Progetto italiano Junior 1a - zeszyt ćwiczeń • Urozmaicone i atrakcyjne ćwiczenia do rozdziałów 0-3 podręcznika • Minitesty do każdego rozdziału • Rozwiązania do minitestów Na stronie...
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Urozmaicone i atrakcyjne ćwiczenia do rozdziałów 1-6 podręcznika Minitesty do każdego rozdziału Rozwiązania do minitestów Ćwiczenia do tworzyw audio Na stronie www.portalromanisty.pl: Nagrania...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to postępowy komplet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Pierwsza z dwóch części podręcznika asygnowanego do kształcenia w zawodzie technik spedytor. Opisano w nim zagadnienia związane z rodzajami transportu, zadaniami transportowymi dla spedytora,...
Zbiór zadań dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Mieści 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania użyteczne,...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Gromadzi 5 zestawów....
Kurs języka włoskiego dla gimnazjalistów prawidłowo sprawdzający się w warunkach szkolnych. Autorzy kładą szczególny nacisk na ćwiczenia rozwijające umiejętności komunikacyjne. O Tematyka bliska...
Poradnik dla użytkowników samochodów osobowych Skoda Octavia drugiej generacji (wytworzonych od czerwca 2004 do marca 2013) w wersjach liftback i kombi, wyekwipowanych w silniki benzynowe...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
użyteczny poradnik dotyczący części wykonawczych układów sterowania współczesnych silników benzynowych i wysokoprężnych samochodów osobowych i pojazdów użytkowych. Opisano funkcje samodiagnozy i...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Napisany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodach z 2017 r., bogato ilustrowany podręcznik poświęcony diagnozowaniu mechanicznych, elektrycznych i elektronicznych podzespołów i zespołów...
Nuovissimo Progetto italiano 1 e il primo livello (A1-A2) di un moderno corso di lingua e civilta italiana che copre tutti i livelli del Quadro Comune Europeo. Nuovissimo Progetto italiano 1, che...
Podręcznik poświęcony zagadnieniom dotyczącym działalności gospodarczej w branży elektrycznej, napisany zgodnie z nową podstawą programową kształcenia w zawodach. Opisano w nim warunki i zasady...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...