Kurs języka włoskiego dla gimnazjalistów korzystnie sprawdzający się w warunkach szkolnych. Autorzy kładą szczególny nacisk na ćwiczenia rozwijające umiejętności komunikacyjne. - Tematyka bliska...
Język kluczem do kraju to podręcznik dla obcokrajowców chcących gruntownie oraz wszechstronnie poznać język polski na najwyższych stopniach kompetencji językowej i lepiej poznać polską kulturę i...
Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technice żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do wykorzystywania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Kurs języka włoskiego dla uczniów szkół podstawowych, obejmujący poziom A1. Autorzy kładą szczególny nacisk na ćwiczenia rozwijające umiejętności komunikacyjne. • Tematyka bliska uczniom,• Czytelny...
Progetto italiano Junior 1a - zeszyt ćwiczeń • Urozmaicone i interesujące ćwiczenia do rozdziałów 0-3 podręcznika • Minitesty do każdego rozdziału • Rozwiązania do minitestów Na stronie...
dobór najpopularniejszych dzieł Williama Szekspira - Romeo i Julii, Hamleta, a także Makbeta to pozycja sugerowana nie tylko dla fanów perfekcyjnego dramatopisarza,też dla każdego ucznia....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Urozmaicone i interesujące ćwiczenia do rozdziałów 1-6 podręcznika Minitesty do każdego rozdziału Rozwiązania do minitestów Ćwiczenia do tworzyw audio Na stronie www.portalromanisty.pl: Nagrania...
Nowy, interesujący podręcznik dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych i dorosłych początkujących naukę języka francuskiego. Autorzy wykorzystali przy pracy nad nowym podręcznikiem konkretne strony...
Zbiór zadań asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Gromadzi 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Kurs języka włoskiego dla gimnazjalistów należycie sprawdzający się w warunkach szkolnych. Autorzy kładą szczególny nacisk na ćwiczenia rozwijające umiejętności komunikacyjne. O Tematyka bliska...
Matematyka dla obszernych i niewielkich Niniejsza broszura asygnowana jest dla uczniów szkół podstawowych. Wśród tematów poruszanych w niniejszej broszurze można wyróżnić zadania tekstowe logiczne...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Posiada 5 zestawów....
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Zupełnie świeże, odświeżone wydanie podręcznika, który zdobył podziw nauczycieli i sympatię uczniów. Linia Nuevo Prisma w przystępny i zrozumiały sposób uczy m.in. Gramatyki i zagadnień...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Nuovissimo Progetto italiano 1 e il primo livello (A1-A2) di un moderno corso di lingua e civilta italiana che copre tutti i livelli del Quadro Comune Europeo. Nuovissimo Progetto italiano 1, che...
Gotowe wypracowania z historii dla szkół średnichCzęść trzeciaISBN: 8387851213Kod paskowy: 9788387851217Autorzy: Kwatkiewicz PiotrRok wydania: 2000Kod wydawcy: 30167Miejscowość: BUKilość stron:...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Kurs języka włoskiego asygnowany dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych i osób dorosłych. Podręcznik zgodny z zasadami Europejskiego systemu opisu kształcenia językowego. Podręcznik Nuovo Progetto...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej asygnowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...