Od inspiracji do realizacji Chcesz rozwijać w dziecku kreatywność i ciekawość świata$4485 Pomóc mu wsłuchać się w swoje emocje i nauczyć wytwarzać prawidłowe relacje z innymi$4486 Książka Renaty...
Druga część prekursorskiego podręcznika do nauki gry na fortepianie dla dzieci Preludia, walce i scherza, Czasami melodie „od serca”. Życie nie znosi pustki i ciszy, Życie to muzyka na 88 klawiszy....
Światowy bestseller, który odmienił życie milionów ludzi! Życie jest cudownym darem, który należy chronić i pielęgnować. Złość, rozgoryczenie, którymi się karmimy, zatrzymują proces ozdrowienia i...
Historia widziana oczami babci, spisana słowami wnuczki W Spódniczce ze starej podszewki Urszula Ziober opisuje historię swojej babci, Janiny Janowicz. To opowieść o słonecznym dniu w domu na...
Wzruszająca historia przyjaźni człowieka z wilkiemNiektórzy boją się wilków, ale czy ktoś się zastanawia, co właściwie wilki myślą o ludziach?Wśród malowniczych krajobrazów mroźnej Kanady...
niewiele znaczące miasto łączy losy kilku osób, z pozoru niemających ze sobą niemało wspólnego Maria, czterdziestoletnia wdowa, postanawia spełnić swoje marzenie i w niewielkim miasteczku otworzyć...
Lata 30. XIX wieku Kluczem do panowania nad Azją jest Afganistan, o który szeroka Brytania rywalizuje z Rosją. W Wielką Grę, nazywaną poprzez Rosjan Turniejem Cieni wplątane są losy Polaków: Jana...
Niewiarygodnie wciągająca. Klasyka angielskiej literatury Cydr z Rosie to nieprawdopodobnie żywe wspomnienie o dzieciństwie w odosobnionej wiosce Cotswold, wiosce jeszcze sprzed ery elektryczności...
Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do użytku szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Zbiór zadań przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Mieści 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to postępowy pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Mieści 5 zestawów....
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Ćwiczenia w zakresie cyfr i 24 liter alfabetu. Mnogość czynności zapewnia znakomitą zabawę (kolorowanie, pisanie, kompletowanie, naklejanie), w trakcie, której dziecko łatwiej uczy się poznawać...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
Książeczka do nauki pisania, począwszy od literek i cyferek, a na całych wyrazach ukończywszy. Uczymy się pisać należycie literki i cyferki - to motto tej książeczki. Pozycja wydawnicza zawiera...