Powtórka przed maturą z matematyki obejmuje 10 rozdziałów i 25 zestawów zadań. Każdy z rozdziałów mieści przypomnienie podstawowych wiadomości, na które składają się najważniejsze wzory, definicje...
Cognoscite podręcznikPierwszy podręcznik dla szkół ponadpodstawowych do nauki języka łacińskiego i kultury antycznej zgodny z podstawą programową według rozporządzenia MEN z dnia 24 czerwca 2020...
Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Descubre to progresywny, sześcioczęściowy kurs języka hiszpańskiego, napisany z myślą o polskich uczniach, zgodnie z najnowszymi wytycznymi Ministerstwa Edukacji Narodowej. Zagwarantuje...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do użytkowania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Zawiera 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Mieści 5 zestawów....
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
seria Napisz kod jest nadzwyczajnym wprowadzeniem dziecka w arkana programowania. Posiada zwięzłe i jasne informacje, proste i użyteczne zadania, m.in. Rysowanie kształtów, pisanie poleceń w...
funkcjonalna gramatyka języka hiszpańskiego została stworzona z myślą o polskich uczniach i studentach, i jest wynikiem zarówno pracy badawczej, jak i doświadczenia jej autorów w obszarze edukacji...
C’est parti! – metoda nauki języka francuskiego przygotowana specjalnie dla polskich uczniów. Uwzględnia specyfikę nauczania w polskich szkołach, dostosowując do niej jednocześnie poziom trudności...
Uwzględnia najnowsze kryteria MEN (nr dopuszczenia do nowej podstawy programowej 989/1/2019; nr dopuszczenia do starej podstawy programowej 993/1/2019). O Składa się z 4 części przeznaczonych na 4...
Jest kolejnym poziomem kursu C’est Parti! skierowanym do uczniów 4 letnich liceów i 5 letnich techników. Umożliwia opanowanie języka francuskiego na poziomie B1. W tym tomie uczniowie nie posiadają...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to nowoczesny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Podręcznik do nauki języka hiszpańskiego dedykowany dla klasy VIII szkoły podstawowej: nowoczesny, transparentny układ podręcznika, polecenia w języku polskim i hiszpańskim, nagrania MP3 lektorów z...
Explora to składajacy się z dwóch części podręcznik napisany z myślą o polskich uczniach i przeznaczony dla osób rozpoczynajacych naukę języka hiszpańskiego w szkole podstawowej. Materiał lekcyjny...
Zeszyt ćwiczeń, skorelowany z podręcznikiem Explora 2, dedykowany dla klasy VIII szkoły podstawowej. Składa się z podręcznika i zeszytu ćwiczeń. Obejmuje zakres materiału na poziomie A1.2. Zestaw...
Język hiszpański poprzez swoje brzmienie oraz łatwość w nauce zadowala się wśród uczniów dużą popularnością. "Explora 1. Curso de espanol. Zeszyt ćwiczeń", stanowiący uzupełnienie do...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej dedykowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
Podręcznik Descubre 4 + CD to wieloletni podręcznik do nauki języka hiszpańskiego dla uczniów szkoły ponadpodstawowej na poziomie B1.Książka została podzielona na 3 moduły i wzbogacona o...