Cognoscite podręcznikPierwszy podręcznik dla szkół ponadpodstawowych do nauki języka łacińskiego i kultury antycznej zgodny z podstawą programową według rozporządzenia MEN z dnia 24 czerwca 2020...
seria podręczników dla szkół ponadpodstawowych, zatwierdzonych poprzez MEiN. Dostosowana do wymogów podstawy programowej 2015. Mieści obszerny zakres materiałów, rozwijających wszystkie...
Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Czteroczęściowy kurs prowadzący od poziomu elementarnego do przeciętniezaawansowanego, przygotowujący do matury podstawowej i powiększonej. Zeszyt ćwiczeń mieści: różne ćwiczenia doskonalące...
Druga część podręcznika asygnowanego dla 1 albo 2 klasy szkoły ponadgimnazjalnej. To jedna z czterech części postępowego kursu prowadzącego uczniów od poziomu elementary do upper-intermediate....
Descubre to nowoczesny, sześcioczęściowy kurs języka hiszpańskiego, napisany z myślą o polskich uczniach, zgodnie z najnowszymi wytycznymi Ministerstwa Edukacji Narodowej. Zagwarantuje...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do użytkowania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
kolekcja podręczników dla szkół ponadpodstawowych, zatwierdzonych poprzez MEiN. Dobrana do wymogów podstawy programowej 2015. Zawiera spory zakres materiałów, rozwijających wszystkie umiejętności...
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
linia podręczników do szkół językowych i samodzielnej nauki. Dedykowana dla dzieci w wieku od 6 do 13 lat.Równolegle rozwija wszystkie umiejętności językowe, mieści lekcje CLIL i wzmacnia...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zeszyt ćwiczeń do kolekcji podręczników Smart Junior.progresywny sześciopoziomowy kurs języka angielskiego dla klas I-VI. Kurs rozciągliwy, można go związać do poziomu uczniów, oparty na teorii...
Zbiór zadań dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Gromadzi 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Zawiera 5 zestawów....
Zeszyt ćwiczeń do kolekcji podręczników Young Stars. Linia podręczników do szkół językowych i samodzielnej nauki. Asygnowana dla dzieci w wieku od 6 do 13 lat. Równolegle rozwija wszystkie...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
C’est parti! – metoda nauki języka francuskiego przygotowana specjalnie dla polskich uczniów. Uwzględnia specyfikę nauczania w polskich szkołach, dopasowując do niej jednocześnie poziom trudności...
użyteczna gramatyka języka hiszpańskiego została tworzona z myślą o polskich uczniach i studentach, i jest wynikiem równocześnie pracy badawczej, jak i doświadczenia jej autorów w obszarze edukacji...
Uwzględnia najnowsze wymogi MEN (nr dopuszczenia do nowej podstawy programowej 989/1/2019; nr dopuszczenia do starej podstawy programowej 993/1/2019). O Składa się z 4 części dedykowanych na 4 lata...
Jest kolejnym poziomem kursu C’est Parti! skierowanym do uczniów 4 letnich liceów i 5 letnich techników. Pozwala na opanowanie języka francuskiego na poziomie B1. W tym tomie uczniowie nie...
Zeszyt ćwiczeń do serii podręczników Pioneer.Jest to progresywny kurs dla młodych i dorosłych, który prowadzi uczniów od poziomu początkującego do zaawansowanego.Kurs jest zgodny z wymaganiami...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Zeszyt ćwiczeń do serii podręczników Traveller Plus. Kolekcja dla młodzieży i dorosłych od poziomu Beginners do C1, wg skali CEFR. Każdy poziom na około 100-120 h lekcyjnych. Wzmacnia równolegle...
Zeszyt ćwiczeń do linii podręczników Pioneer Plus dla szkół ponadpodstawowych.Jest to progresywny kurs dla młodych dorosłych, który prowadzi uczniów od poziomu początkującego do zaawansowanego....