Cognoscite podręcznikPierwszy podręcznik dla szkół ponadpodstawowych do nauki języka łacińskiego i kultury antycznej zgodny z podstawą programową według rozporządzenia MEN z dnia 24 czerwca 2020...
Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Descubre to innowacyjny, sześcioczęściowy kurs języka hiszpańskiego, napisany z myślą o polskich uczniach, zgodnie z najnowszymi wytycznymi Ministerstwa Edukacji Narodowej. Zapewnia wszechstronny...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do stosowania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Z niniejszej książki dowiesz się, w jaki sposób prostymi środkami zaktywizować punkty serca - to śladowe elektrownie, dzięki którym wykorzystasz wewnętrzne pole mocy. Aktywacja punktu serca...
Zbiór zadań asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Gromadzi 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to postępowy pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Mieści 5 zestawów....
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
użyteczna gramatyka języka hiszpańskiego została wykonana z myślą o polskich uczniach i studentach, i jest rezultatem jednocześnie pracy badawczej, jak i doświadczenia jej autorów w obszarze...
Jest kolejnym poziomem kursu C’est Parti! skierowanym do uczniów 4 letnich liceów i 5 letnich techników. Pozwala na opanowanie języka francuskiego na poziomie B1. W tym tomie uczniowie nie...
C’est parti! – metoda nauki języka francuskiego przygotowana specjalnie dla polskich uczniów. Uwzględnia specyfikę nauczania w polskich szkołach, dostosowując do niej równocześnie poziom trudności...
Uwzględnia najnowsze kryteria MEN (nr dopuszczenia do nowej podstawy programowej 989/1/2019; nr dopuszczenia do starej podstawy programowej 993/1/2019). O Składa się z 4 części przeznaczonych na 4...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Ćwiczenia w zakresie cyfr oraz 24 liter alfabetu. Obfitość czynności zagwarantuje perfekcyjną zabawę (kolorowanie, pisanie, dopełnianie, naklejanie), podczas, której dziecko łatwiej uczy się...
Explora to składajacy się z dwóch części podręcznik napisany z myślą o polskich uczniach i asygnowany dla osób rozpoczynajacych naukę języka hiszpańskiego w szkole podstawowej. Materiał lekcyjny...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Podręcznik do nauki języka hiszpańskiego asygnowany dla klasy VIII szkoły podstawowej: nowoczesny, krystaliczny układ podręcznika, polecenia w języku polskim i hiszpańskim, nagrania MP3 lektorów z...
Zeszyt ćwiczeń, skorelowany z podręcznikiem Explora 2, asygnowany dla klasy VIII szkoły podstawowej. Składa się z podręcznika i zeszytu ćwiczeń. Obejmuje zakres materiału na poziomie A1.2. Komplet...
Język hiszpański poprzez swoje brzmienie oraz łatwość w nauce zadowala się wśród uczniów dużą popularnością. "Explora 1. Curso de espanol. Zeszyt ćwiczeń", stanowiący uzupełnienie do...