Cognoscite podręcznikPierwszy podręcznik dla szkół ponadpodstawowych do nauki języka łacińskiego i kultury antycznej zgodny z podstawą programową według rozporządzenia MEN z dnia 24 czerwca 2020...
Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technice żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Focus Second Edition to nowa edycja bestsellerowej serii Matura Focus, wyprodukowana na bazie podstawy programowej dla liceów i techników obowiązującej od września 2019. Zapewnia całkowitą...
New English Adventure 2. Zeszyt ćwiczeń. Wydanie powiększone.New English Adventure to kurs do nauki języka angielskiego w pełni odpowiadający na potrzeby rozwojowe uczniów w klasach 1-3 nowej...
Descubre to postępowy, sześcioczęściowy kurs języka hiszpańskiego, napisany z myślą o polskich uczniach, zgodnie z najnowszymi wytycznymi Ministerstwa Edukacji Narodowej. Zagwarantuje wszechstronny...
New English Adventure 1 to zeszyt ćwiczeń przystosowany do realizacji materiału wg. Nowej podstawy programowej. Gromadzi rozmaite ćwiczenia z użyciem technik multisensorycznych, rymowanki, piosenki...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do wykorzystywania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
NOWOŚĆ 2020/2021 – wydania zwiększone zeszytów ćwiczeń do poziomów A1, A2+, B1. - Czwartoklasiści w NOWYM banku EXTRA PRACTICE na końcu zeszytu ćwiczeń znajdą zadania gramatyczne oraz...
2-częściowe wydanie Repetytorium dla szkoły podstawowej powstało w odpowiedzi na wymagania nauczycieli i uczniów, którzy potrzebują kompleksowego, sprawnego i systematycznego przygotowania do...
NOWOŚĆ 2020/2021 - wydania rozszerzone zeszytów ćwiczeń do stopni A1, A2+, B1. - Czwartoklasiści w NOWYM banku EXTRA PRACTICE na końcu zeszytu ćwiczeń znajdą zadania gramatyczne, a także...
Infos aktuell 3. Język Niemiecki. Książka Nauczyciela. Liceum i Technikum.Infos Aktuell 3 to kolejna część czteropoziomowego kursu języka niemieckiego dedykowanego dla uczniów liceów i techników,...
Zbiór zadań dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Posiada 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Gromadzi 5 zestawów....
New English Adventure 3. Zeszyt ćwiczeń, wydanie powiększone. New English Adventure to kurs do nauki języka angielskiego w pełni odpowiadający na potrzeby rozwojowe uczniów w klasach 1-3 nowej...
2-częściowe wydanie Repetytorium dla szkoły podstawowej powstało w odpowiedzi na wymagania nauczycieli i uczniów, którzy potrzebują kompleksowego, wydajnego i systematycznego przygotowania do...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Focus 4 Second Edition podręcznik to nowa edycja dla liceów i techników nad wyraz dobrej i sprawdzonej serii Matura Focus. Podręcznik i ćwiczenia będą przystępny w sprzedaży od 2020r. W każdym...
Jest kolejnym poziomem kursu C’est Parti! skierowanym do uczniów 4 letnich liceów i 5 letnich techników. Pozwala na opanowanie języka francuskiego na poziomie B1. W tym tomie uczniowie nie...
C’est parti! – metoda nauki języka francuskiego przygotowana specjalnie dla polskich uczniów. Uwzględnia specyfikę nauczania w polskich szkołach, dopasowując do niej równocześnie poziom trudności...
Uwzględnia najnowsze kryteria MEN (nr dopuszczenia do nowej podstawy programowej 989/1/2019; nr dopuszczenia do starej podstawy programowej 993/1/2019). O Składa się z 4 części asygnowanych na 4...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Explora to składajacy się z dwóch części podręcznik napisany z myślą o polskich uczniach i przeznaczony dla osób rozpoczynajacych naukę języka hiszpańskiego w szkole podstawowej. Materiał lekcyjny...