Trzyczęściowy podręcznik dla dzieci w wieku od 9 do 11 lat. Odpowiada poziomom od A1 do A2 według Europejskiego systemu opsiu kształcenia językowego. Podejście zadaniowe zezwala na użycie nabytych...
Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technice żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Paszport trzecioklasisty to książka stworzona z myślą o uczniach klas 1-3 szkół podstawowych ze szczególnym uwzględnieniem trzecioklasistów. Z tą publikacją żadne zagadnienie, omawiane na zajęciach...
Duch Święty darem dla człowieka to nowy podręcznik do nauczania religii rzymskokatolickiej dla VII klasy szkoły podstawowej.W atrakcyjny sposób prezentuje wartości, których młody człowiek pragnie,...
Redakcja: ks. Tadeusz Panuś, ks. Andrzej Kielian, Adam BerskiZatwierdzenie poprzez komisję wychowania katolickiego:Ćwiczenia do podręcznika nr AZ-21-01/10-KR-3/12 do nauczania religii...
Dans le livre de l'lve:une dmarche guide de la grammaire et de la phontique en 3 tapes: chauffement, fonctionnement, entranement.une place toute particulire faite au vocabulaire: nombreuses...
W mocy nadziei. Podręcznik do nauki religii dla kl. II szkoły branżowejRedakcja: ks. Tadeusz Panuś, ks. Andrzej Kielian, Ewelina ManieckaPodręcznik nr KR-51-01/18-KR-19/21 do nauczania religii...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do wykorzystywania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Kompendium licealisty to rzeczowa, wyjątkowo szeroka publikacja wytworzona z myślą o uczniach szkół przeciętnych. Książka posiada nad wyraz spory przekrój wiedzy z języka polskiego, na jej kartach...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Nowy podręcznik skierowany do uczniów szkół ponadgimnazjalnych, pozwala na trzy typy pracy z podręcznikiem. Transparentny układ książki i testy ewaluacyjne pomagają w utrwalaniu najważniejszych...
Zbiór zadań asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Mieści 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania użyteczne,...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Zawiera 5 zestawów....
Duch Święty darem dla człowieka. Podręcznik do religii dla kl. VII szkoły podstawowej (książka) - ks. T. Panuś, ks. A. Kielian, Adam Berski, kategoria: podręczniki do religii, Wydawnictwo św....
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Edito Pro B1 podręcznik + DVD + wersja online Odkryj nową metodę do nauki języka francuskiego w biznesie! Interakcja w języku francuskim w świecie zawodowym dzięki pięciu modułom...
Testy ósmoklasisty to zbiór pięciu testów przygotowanych i opracowanych przez najlepszych metodyków, według wytycznych CKE. Testy są kierowane głównie do uczniów ostatnich klas szkół podstawowych i...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Ilustrowana gramatyka angielska dla młodzieży to książka przeznaczona z reguły uczniom starszych klas szkół podstawowych i szkół średnich. Publikacja w dostępny sposób omawia ważne gramatyczne...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to nowoczesny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Ćwiczenia do nauki języka francuskiego w szkołach ponadgimnazjalnych i prywatnych na poziomie A2Autorzy: Baylocq Marie-Pierre, Brémaud Stéphanie, Cheilan Clara, Opatski Serguei Ciężar: 0,245...
Edito to metoda zezwalająca na rozwijanie kompetencji językowych odpowiadających poziomowi A2 Europejskiego Systemu Opisu Kształcenia Językowego. Posiada urozmaicony wybór tekstów zezwalających na...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej asygnowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...