Uczymy się ortografii to ilustrowane ćwiczenia, przygotowane przez doświadczonychpedagogów edukacji wczesnoszkolnej, które w nieskomplikowany sposób pomogą opanować zasady poprawnej pisowni. Te...
Ćwiczenia z Mi oprócz treningu logopedycznego usprawniają również funkcje słuchowe, wzrokowe i grafomotoryczne. Materiał zawarty w książce ułożony jest metodycznie i zgodnie z zasadą stopniowania...
Jak liczyć, to tylko zręcznie i poprawnie!Liczenie to kluczowa i potrzebna umiejętność – wiedzą dzieci i dorośli. Lecz wyłącznie atrakcyjna, nietuzinkowa i barwna forma zachęci ucznia do wspólnego...
Jak liczyć, to tylko zręcznie i poprawnie!Liczenie to kluczowa i niezbędna umiejętność – wiedzą dzieci i dorośli. Ale wyłącznie ciekawa, nietuzinkowa i barwna forma zachęci ucznia do wspólnego...
Kreatywna zabawa i progresywne nauczanie w domu i szkole! Ucz się, rozwijaj, myśl algorytmami! Sięgnij po prekursorską serię wykorzystującą kody QR! różny zestaw ćwiczeń, krok po kroku, pomoże Ci...
Daj się wciągnąć w wir kosmicznych wyzwań!Udaj się w podróż po Galaktyce Niezwykłości. Twórz ładne obrazki, rysuj i koloruj z fantazją masz tysiące możliwości. Zostań poetą i pisarzem Twoja...
Drodzy Rodzice!ukazujemy nową kolekcję książeczek dla dzieci, podejmujących pierwsze próby rysowania i pisania. Książeczki asygnowane są do wielokrotnego stosowania, bo dziecko pisze flamastrem na...
Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do wykorzystywania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
W linii Lektura dobrze opracowana wyszukacie wszystkie dane niezbędne na lekcjach: biografię autora, streszczenie książki, charakterystykę głównych bohaterów, problematykę utworu. A na marginesie...
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Najnowsza kolekcja miniopracowań posiada obok szczególnie szczegółowego streszczenia lektury omówienie jej problematyki, atrakcyjnie napisaną biografię autora, charakterystykę głównych bohaterów....
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Zawiera 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania użyteczne,...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Mieści 5 zestawów....
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to nowoczesny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
"rewelacyjny przekład Pawła Beręsewicza, który wydobył z powieści L. M. Montgomery to, dzięki temu od ponad 100 lat zadowala się ona popularnością wśród anglojęzycznych czytelników: niezwykły...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
Czytanie ze zrozumieniem to kluczowa kompetencja nie tylko na poziomie edukacji wczesnoszkolnej,także w całym dorosłym życiu. Po raz pierwszy poziom jej opanowania sprawdzany jest już u uczniów...
Czytanie ze zrozumieniem to kluczowa kompetencja nie tylko na poziomie edukacji wczesnoszkolnej,też w całym dorosłym życiu. Po raz pierwszy poziom jej opanowania sprawdzany jest już u uczniów...
"Realizacja usług w recepcji" jest wydanym w dwóch częściach podręcznikiem asygnowanym dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Publikacja została przygotowana zgodnie...