Uczymy się ortografii to ilustrowane ćwiczenia, przygotowane przez doświadczonychpedagogów edukacji wczesnoszkolnej, które w nietrudny sposób pomogą opanować zasady poprawnej pisowni. Te proste...
Ćwiczenia z Mi oprócz treningu logopedycznego ułatwiają także funkcje słuchowe, wzrokowe i grafomotoryczne. Materiał zawarty w książce ułożony jest metodycznie i zgodnie z zasadą stopniowania...
Jak liczyć, to tylko zręcznie i poprawnie!Liczenie to kluczowa i niezbędna umiejętność – wiedzą dzieci i dorośli. Lecz wyłącznie niebanalna, nietuzinkowa i barwna forma zachęci ucznia do wspólnego...
Jak liczyć, to tylko zręcznie i poprawnie!Liczenie to kluczowa i niezbędna umiejętność – wiedzą dzieci i dorośli. Ale wyłącznie interesująca, nietuzinkowa i barwna forma zachęci ucznia do wspólnego...
Kreatywna zabawa i postępowe nauczanie w domu i szkole! Ucz się, rozwijaj, myśl algorytmami! Sięgnij po nowatorską linię wykorzystującą kody QR! najróżniejszy pakiet ćwiczeń, krok po kroku, pomoże...
Daj się wciągnąć w wir kosmicznych wyzwań!Udaj się w podróż po Galaktyce Niezwykłości. Twórz atrakcyjne obrazki, rysuj i koloruj z fantazją masz tysiące możliwości. Zostań poetą i pisarzem Twoja...
Drodzy Rodzice!ukazujemy nową serię książeczek dla dzieci, podejmujących pierwsze próby rysowania i pisania. Książeczki asygnowane są do wielokrotnego stosowania, bo dziecko pisze flamastrem na...
Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do wykorzystania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
W kolekcji Lektura prawidłowo opracowana wyszukacie wszystkie dane konieczne na lekcjach: biografię autora, streszczenie książki, charakterystykę głównych bohaterów, problematykę utworu. A na...
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Aby poprawnie zdać maturę, uczniowie muszą zerwać ze charakterystycznymi sposobami pisania wypracowań. Nauczyć się interpretowania fragmentów dzieł, logicznego myślenia, selekcji materiału i...
Najnowsza seria miniopracowań posiada obok bardzo szczegółowego streszczenia lektury omówienie jej problematyki, interesująco napisaną biografię autora, charakterystykę głównych bohaterów. Została...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to nowoczesny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Zawiera 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania użyteczne,...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Gromadzi 5 zestawów....
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Niniejsza książka jest zestawem dziesięciu sprawdzianów obejmujących zadania z matematyki dla uczniów kończących szkołę podstawową. Sprawdzian na koniec szkoły podstawowej składa się z dwóch...
Książka ta jest kontynuacją wydanego wcześniej zbioru zadań Na olimpijskim szlaku. Dedykowana jest z zasady dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjów, aczkolwiek niektóre jej rozdziały mogą okazać...
Od 2015 roku na koniec klasy szóstej szkoły podstawowej uczniowie piszą sprawdzian według nowej, zmienionej formuły. W części dotyczącej języka polskiego znajdują się zadania sprawdzające...
"Zadania z konkursów chemicznych dla gimnazjalistów" to książka, w której zostały skategoryzowane zestawy zadań konkursowych z kilku województw (kujawsko-pomorskiego, łódzkiego,...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
"Arkusze zadań maturalnych z chemii. Matura 2021 z Tutorem" to zbiór pięciu autorskich zestawów zadań maturalnych przygotowanych przez dra Zdzisława Głowackiego. Są to arkusze sprawdzające...
Ta książka na progresywnym poziomie pozwala poprawić opanowanie francuskiej gramatyki w trzech etapach: "obserwuj", "myśl" i "zapamiętaj". Książka posiada: - 35 lekcji i 13...