60 lat Krajowej Olimpiady Chemicznej – wydanie jubileuszowe komplet zadań z ostatnich dziesięciu edycji Krajowej Olimpiady Chemicznej do 2013 roku włącznie, podzielony według poszczególnych etapów...
Tytuł Fizyka dla kandydatów na wyższe uczelnie technologiczne Tom 2 Autorzy Wincenty Kamiński, Zbigniew Kamiński Język polski Wydawnictwo Wydawnictwo Naukowe PWN ISBN 978-83-011-9544-1 Rok wydania...
Tytuł Programowanie wieloplatformowe z C++ i wxWidgets 3 Autor Bartosz W. Warzocha Język polski Wydawnictwo Wydawnictwo Naukowe PWN ISBN 978-83-01-19899-2 Rok wydania 2018 Warszawa Wydanie...
Czy znasz powiedzenie iż matematykowi do pracy wystarczy kartka, ołówek i kosz na śmieci? To nieprawda! Pasjonującą, atrakcyjną i użyteczną matematykę poznaje się dopiero w laboratorium. Uściślijmy...
Tytuł Programowanie w języku R. Podtytuł Analiza danych, obliczenia, symulacje Autor Marek Gągolewski Język polski Wydawnictwo Wydawnictwo Naukowe PWN ISBN 978-83-011-8939-6 Rok wydania 2016...
W poradniku przedstawiono wiadomości konieczne do prawidłowego zaplanowania i przeprowadzenia procesu wytwarzania narzędzi skrawających, a także do ich adekwatnej eksploatacji.Poradnik jest...
Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technice żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do stosowania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
seria repetytoriów „OldSchool" to wydajna pomoc w przygotowaniach do matury. Zezwala na przypomnienie najważniejszych zagadnień i powtórzenie wiadomości.znakomitym sposobem na oswojenie się z...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to postępowy pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Zawiera 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania użyteczne,...
"Język polski. Arkusze maturalne to najnowsza publikacja z kolekcji szanowanych repetytoriów OldSchool. Przeznaczona jest dla maturzystów oraz wszystkich uczniów szkół średnich, którzy...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Posiada 5 zestawów....
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Ta książka na nowoczesnym poziomie pozwala poprawić opanowanie francuskiej gramatyki w trzech etapach: "obserwuj", "myśl" i "zapamiętaj". Książka zawiera: - 35 lekcji i 13...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
Dokumentacja hotelowa do kwalifikacji HGT.03. Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie to progresywne, kolorowe, dobrane do najnowszej podstawy programowej ćwiczenia, które zawierają...
"Język polski dla szóstoklasisty. Ćwiczenia" to efektywna pomoc w nauce dla każdego ucznia przygotowującego się do klasówki, testu czy sprawdzianu. Należy do znanej serii repetytoriów...