Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technice żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
W poradniku autorka pokazuje problemy, które mogą być przeoczone, a są ważne dla ogólnego rozwoju dziecka, nad wyraz dla rozwoju jego mowy. Wyjaśnia i oznajmia, kiedy rodzice powinni szukać pomocy...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do użytkowania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Matematyka Matura 2021/22 Arkusze egzaminacyjne poziom podstawowy- 14 arkuszy tematycznych: Liczby rzeczywiste. Równania i nierówności. Funkcje (2), Własności funkcji, Trygonometria, Ciągi,...
Komórka- metabolizm komórkowy, to trzecia książka procesu obejmującego całość materiału z biologii, przedstawionego w formie zagadnień, zadań i odpowiedzi z komentarzem. Materiał został ujęty w...
świeże poprawione wydanie Matura 2021/22 -zbiór przeznaczony dla uczniów przygotowujących się do pisemnego egzaminu dojrzałości z matematyki na poziomie zwiększonym 1269 zadań ułożonych tematycznie...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to nowoczesny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Zawiera 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Mieści 5 zestawów....
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Náboj to międzynarodowe zawody matematyczne dla pięcioosobowych drużyn reprezentujących swoją szkołę.Zawody trwają 2 godziny, w trakcie których drużyny starają się rozwiązać jak najwięcej zadań. Na...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Matematyczna liga zadaniowaLiczby całkowite • Algebra • Geometria • KombinatorykaZe wstępu: Matematyczna liga zadaniowa to zbiór zadań pochodzących ze szkolnego konkursu w V Liceum...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej dedykowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
Materiał przeznaczony jest do ćwiczeń prawidłowej wymowy samogłosek ustnych a, o, u, e, i, y, a także nosowych ą, ę w sylabach, wyrazach dźwiękonaśladowczych, wyrazach, wyrażeniach i zdaniach....
Materiał asygnowany jest do utrwalania w układach opozycyjnych głosek po wcześniejszym wyćwiczeniu ich artykulacji w izolacji, sylabach, wyrazach i zdaniach. Opozycje głosek...
Drodzy Czytelnicy,oddajemy w Wasze ręce zbiór scenariuszy, które wykorzystywałyśmy podczas zajęć logopedycznych prowadzonych w przedszkolach i w poradni psychologiczno-pedagogicznej.Scenariusze...
Ćwiczenia dodatkowe do matematyki dla siedmiolatków i ośmiolatków. Opracowanie zgodne z aktualną podstawą programową.Ćwiczenia te mogą być wykorzystywane w szkole i w domu jako zadania...
Książka przystępna w wersji papierowej i elektronicznej e-book.Ćwiczenia te mogą być użytkowane w szkole i w domu jako zadania dodatkowe, sprawdzające albo domowe. Obejmują zakres umiejętności i...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do...