Język kluczem do kraju to podręcznik dla obcokrajowców chcących gruntownie, a także wszechstronnie poznać język polski na najwyższych poziomach kompetencji językowej, a także lepiej poznać polską...
Cognoscite podręcznikPierwszy podręcznik dla szkół ponadpodstawowych do nauki języka łacińskiego i kultury antycznej zgodny z podstawą programową według rozporządzenia MEN z dnia 24 czerwca 2020...
Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technice żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Descubre to progresywny, sześcioczęściowy kurs języka hiszpańskiego, napisany z myślą o polskich uczniach, zgodnie z najnowszymi wytycznymi Ministerstwa Edukacji Narodowej. Gwarantuje wszechstronny...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do wykorzystywania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Nowy, niebanalny podręcznik dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych i dorosłych początkujących naukę języka francuskiego. Autorzy wykorzystali przy pracy nad nowym podręcznikiem konkretne strony...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to postępowy pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Mieści 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Mieści 5 zestawów....
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Zupełnie świeże, odświeżone wydanie podręcznika, który zdobył zachwyt nauczycieli i sympatię uczniów. Seria Nuevo Prisma w dostępny i zrozumiały sposób uczy m.in. Gramatyki i zagadnień...
funkcjonalna gramatyka języka hiszpańskiego została tworzona z myślą o polskich uczniach i studentach, i jest rezultatem jednocześnie pracy badawczej, jak i doświadczenia jej autorów w obszarze...
Jest kolejnym poziomem kursu C’est Parti! skierowanym do uczniów 4 letnich liceów i 5 letnich techników. Pozwala na opanowanie języka francuskiego na poziomie B1. W tym tomie uczniowie nie...
C’est parti! – metoda nauki języka francuskiego przygotowana specjalnie dla polskich uczniów. Uwzględnia specyfikę nauczania w polskich szkołach, dostosowując do niej równocześnie poziom trudności...
Uwzględnia najnowsze wymagania MEN (nr dopuszczenia do nowej podstawy programowej 989/1/2019; nr dopuszczenia do starej podstawy programowej 993/1/2019). O Składa się z 4 części dedykowanych na 4...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to nowoczesny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Podręcznik do nauki języka hiszpańskiego przeznaczony dla klasy VIII szkoły podstawowej: innowacyjny, krystaliczny układ podręcznika, polecenia w języku polskim i hiszpańskim, nagrania MP3 lektorów...
Explora to składajacy się z dwóch części podręcznik napisany z myślą o polskich uczniach i przeznaczony dla osób rozpoczynajacych naukę języka hiszpańskiego w szkole podstawowej. Materiał lekcyjny...
Język hiszpański poprzez swoje brzmienie oraz łatwość w nauce raduje się wśród uczniów dużą popularnością. "Explora 1. Curso de espanol. Zeszyt ćwiczeń", stanowiący uzupełnienie do...
Zeszyt ćwiczeń, skorelowany z podręcznikiem Explora 2, asygnowany dla klasy VIII szkoły podstawowej. Składa się z podręcznika i zeszytu ćwiczeń. Obejmuje zakres materiału na poziomie A1.2. Zestaw...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej asygnowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...