Vademecum maturalne z języka angielskiego Poziom podstawowy Kompleksowe i skuteczne przygotowanie do egzaminu! Vademecum maturalne to zbiór materiałów opracowanych tak, żeby produktywnie i...
Czy dwupłatowiec ma śmigła$85 Co to jest bobslej$86 Gdzie w łodzi podwodnej znajduje się peryskop$87 100 pierwszych słówek to nieszablonowe kompendium wiedzy każdego malucha! Książeczki uczą...
Matematyka 6-9 lat. Zagadki obrazkowe to ilustrowana książeczka dla uczniów edukacji wczesnoszkolnej, z którą będą rozwijać myślenie logiczne oraz ćwiczyć rozwiązywanie prostych działań...
Jakie zwierzęta żyją na Antarktydzie, a jakie na Arktyce$1332 Gdzie mieszka żbik, a gdzie ośmiornica$1333 Gdzie rybitwa spotka renifera$1334 100 pierwszych słówek to unikatowe kompendium wiedzy...
Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technice żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Podstawowymi maszynami najpowszechniej spotykanymi i użytkowanymi w procesach palowania są palownice i kafary. W związku z tym maszyny te są tematem niniejszej publikacji. Adresatami książki mogą...
NIEMIECKI GRAMATYKA w pigułce to wspaniała pomoc w nauce i prędkiej powtórce najważniejszych zagadnień gramatycznych języka niemieckiego. Książka adresowana jest do osób początkujących i...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do użytkowania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
W książce w sposób ogólny omówiono konwencjonalne i odnawialne źródła ciepła w aspekcie ekonomii, skuteczności energetycznej i ekologii. Przekazano też przykład wykonania i użycia audytu...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Posiada 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Mieści 5 zestawów....
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej dedykowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
"Realizacja usług w recepcji" jest wydanym w dwóch częściach podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Publikacja została przygotowana...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do...
Ksiazka posiada wiadomosci dotyczace spawania stali wytrzymałych na korozje. Asygnowana jest dla uczestników kursów spawania oraz spawaczy i instruktorów spawania chcacych poszerzyc swoja wiedze....
W książce skategoryzowano w sposób zwięzły wiadomości konieczne w nauce zawodu tynkarza. Książka adresowana jest do odósb dorosłych, uczestników adekwatnych kursów oraz do osób chcących...
Żywienie i usługi gastronomiczneCz. IV. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
W książce przedstawiono warianty, atrybuty podstawowego tworzywa wykorzystywanego w stolarstwie, czyli drewna, a także tworzyw drewnopodobnych, a więc sklejek, płyt stolarskich, płyt wiórowych i...