60 lat Krajowej Olimpiady Chemicznej – wydanie jubileuszowe komplet zadań z ostatnich dziesięciu edycji Krajowej Olimpiady Chemicznej do 2013 roku włącznie, podzielony według poszczególnych etapów...
Tytuł Fizyka dla kandydatów na wyższe uczelnie technologiczne Tom 2 Autorzy Wincenty Kamiński, Zbigniew Kamiński Język polski Wydawnictwo Wydawnictwo Naukowe PWN ISBN 978-83-011-9544-1 Rok wydania...
Tytuł Programowanie wieloplatformowe z C++ i wxWidgets 3 Autor Bartosz W. Warzocha Język polski Wydawnictwo Wydawnictwo Naukowe PWN ISBN 978-83-01-19899-2 Rok wydania 2018 Warszawa Wydanie...
Podręcznik asygnowany dla szerokiego grona uczących się języka hiszpańskiego. Poszczególne zagadnienia gramatyczne zostały omówione szczegółowo i zilustrowane wieloma przykładami. Materiał został...
Gramatyka języka niemieckiego z ćwiczeniami zawiera: szczegółowe omówienie wszelkich zagadnień gramatycznych, opracowane konfrontatywnie i zilustrowane licznymi przykładami; 85 jednostek...
Czy znasz powiedzenie iż matematykowi do pracy wystarczy kartka, ołówek i kosz na śmieci? To nieprawda! Pasjonującą, ładną i poręczną matematykę poznaje się dopiero w laboratorium. Uściślijmy od...
Tytuł Programowanie w języku R. Podtytuł Analiza informacji, obliczenia, symulacje Autor Marek Gągolewski Język polski Wydawnictwo Wydawnictwo Naukowe PWN ISBN 978-83-011-8939-6 Rok wydania 2016...
W poradniku przedstawiono wiadomości potrzebne do poprawnego zaplanowania i przeprowadzenia procesu wytwarzania narzędzi skrawających i do ich optymalnej eksploatacji.Poradnik jest asygnowany dla...
Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do wykorzystywania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to nowoczesny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Posiada 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Mieści 5 zestawów....
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Ćwiczenia w zakresie cyfr i 24 liter alfabetu. Mnogość czynności gwarantuje znakomitą zabawę (kolorowanie, pisanie, uzupełnianie, naklejanie), w trakcie, której dziecko łatwiej uczy się poznawać...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Ta książka na innowacyjnym poziomie pozwala poprawić opanowanie francuskiej gramatyki w trzech etapach: "obserwuj", "myśl" i "zapamiętaj". Książka zawiera: - 35 lekcji i 13...