Complete Key for Schools is official preparation for the Cambridge English: Key (KET) for Schools exam. It combines the best in contemporary classroom practice with engaging topics aimed at younger...
Cambridge Discovery Education Interactive Readers are the next generation of graded readers - captivating topics, high-impact video, and interactive exercises designed to motivate and engage. Water...
Cognoscite podręcznikPierwszy podręcznik dla szkół ponadpodstawowych do nauki języka łacińskiego i kultury antycznej zgodny z podstawą programową według rozporządzenia MEN z dnia 24 czerwca 2020...
seria podręczników dla szkół ponadpodstawowych, zatwierdzonych poprzez MEiN. Przypasowana do wymogów podstawy programowej 2015. Zawiera szeroki zakres tworzyw, rozwijających wszystkie umiejętności...
Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w...
Czteroczęściowy kurs prowadzący od poziomu elementarnego do przeciętniezaawansowanego, przygotowujący do matury podstawowej i zwiększonej. Zeszyt ćwiczeń posiada: różne ćwiczenia doskonalące...
Druga część podręcznika przeznaczonego dla 1 albo 2 klasy szkoły ponadgimnazjalnej. To jedna z czterech części innowacyjnego kursu prowadzącego uczniów od poziomu elementary do upper-intermediate....
Descubre to postępowy, sześcioczęściowy kurs języka hiszpańskiego, napisany z myślą o polskich uczniach, zgodnie z najnowszymi wytycznymi Ministerstwa Edukacji Narodowej. Zagwarantuje wszechstronny...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do użytku szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
seria podręczników dla szkół ponadpodstawowych, zatwierdzonych poprzez MEiN. Dopasowana do wymogów podstawy programowej 2015. Posiada duży zakres tworzyw, rozwijających wszystkie umiejętności...
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
seria podręczników do szkół językowych i samodzielnej nauki. Asygnowana dla dzieci w wieku od 6 do 13 lat.Równolegle rozwija wszystkie umiejętności językowe, posiada lekcje CLIL i wzmacnia...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to postępowy zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Posiada 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
Zeszyt ćwiczeń do linii podręczników Smart Junior.postępowy sześciopoziomowy kurs języka angielskiego dla klas I-VI. Kurs sprężysty, można go związać do poziomu uczniów, oparty na teorii...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Mieści 5 zestawów....
Zeszyt ćwiczeń do kolekcji podręczników Young Stars. Kolekcja podręczników do szkół językowych i samodzielnej nauki. Przeznaczona dla dzieci w wieku od 6 do 13 lat. Równolegle rozwija wszystkie...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
praktyczna gramatyka języka hiszpańskiego została tworzona z myślą o polskich uczniach i studentach, i jest rezultatem równocześnie pracy badawczej, jak i doświadczenia jej autorów w obszarze...
C’est parti! – metoda nauki języka francuskiego przygotowana specjalnie dla polskich uczniów. Uwzględnia specyfikę nauczania w polskich szkołach, dopasowując do niej zarówno poziom trudności zadań,...
Uwzględnia najnowsze wymogi MEN (nr dopuszczenia do nowej podstawy programowej 989/1/2019; nr dopuszczenia do starej podstawy programowej 993/1/2019). O Składa się z 4 części asygnowanych na 4 lata...
Jest kolejnym poziomem kursu C’est Parti! skierowanym do uczniów 4 letnich liceów i 5 letnich techników. Zezwala na opanowanie języka francuskiego na poziomie B1. W tym tomie uczniowie nie mają już...
Zeszyt ćwiczeń do kolekcji podręczników Pioneer.Jest to innowacyjny kurs dla młodych i dorosłych, który prowadzi uczniów od poziomu początkującego do innowacyjnego.Kurs jest zgodny z wymogimi...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...